9de Oldtimerdag Appelscha

Geef dat oude beestje eens de sporen…

Tekst: Willem Straatman

Appelscha (3)Gr…’al dat gesukkel met die mooie pk’s vervuilt de motor te veel’, aldus onze garage. Dus op naar Appelscha! Het warm rijden duurt even met zo’n zescilinder diesel (ik heb een W 126 300 SD), maar weldra is er een mooi stuk waar je 130 km per uur mag en ja, eventjes 160 is ook leuk toch?

Dan Appelscha, een wat je noemt groots evenement, honderden oldtimers zijn er te zien met voor elk wat wils: tractoren, motoren, bromfietsen, vracht- en personenwagens en, ook niet onbelangrijk, ’t is gratis.

Zoals u ongetwijfeld gelezen heeft in ons clubblad gingen we er dit jaar voor de tweede keer heen met de stand. Om tien uur was het nog akelig stil, maar na twaalven konden we geen auto meer kwijt. Ruim 25 Mercedessen stonden er rondom de stand en deze trokken natuurlijk ruim de aandacht. De stand was weer bevolkt met enthousiaste leden van de Evenementencommissie die onze bezoekers de mogelijkheid boden om de schorre kelen te smeren met een bak koffie: al dat moois gaf veel gespreksstof. Die commissieleden moeten hierbij een groot taalgevoel hebben, want er was Fries, Drents, Gronings en Achterhoeks te horen.

Ons hoofddoel was natuurlijk het werven van nieuwe leden en we hebben er weer een paar kunnen verwelkomen.
Na afloop gaat alles weer de promotiebus (staat uw reclame er al op?) in voor de volgende dag, want dan is de najaarsrit.
Voor degenen die het nog niet wisten: uw oldtimer moet bewegen. Haal hem uit de garage en ga voor een topdag met uw oldtimer naar onze evenementen!