Clubweekend Regio Oost: Wikken en wegen

Zelfs bij het buffet moeten er keuzes worden gemaakt: vlees of vis? Sterker nog, thuis moeten we ook al kiezen: oldtimer of youngtimer? De weersverwachting geeft weinig houvast: droog en regen. Cabrio of paraplu? Kortom, een weekend van wikken en wegen, ook tijdens de routes door Berkelland, Hof van Twente en de Achterhoek: linksaf, rechtsaf of toch maar rechtdoor?

In Hotel Landgoed Ehzerwold in Almen, dit weekend onze thuisbasis, valt op vrijdagavond weer heel wat bij te praten met bekende en ook onbekende clubleden. We wikken en wegen bij het warme buffet, het ziet er allemaal geweldig uit… De voorspellingen voor zaterdag zijn droog en nadat Jan ons verwelkomd heeft met koffie, gebak, rallybord en routeboek, gaan we op pad en zien zelfs een paar cabrio’s met het dak open.

> Bekijk het volledige verslag

Clubdag Regio Noord 24 juni 2018: Gas geven in Groningen

‘Er gaat niets boven Groningen’, alle reden dus om met de club een mooie rit door het noorden te rijden. In Garnwerd bij Café-Restaurant Hammingh werden we zondag 24 juni jl. warm onthaald met koffie en gebak. De eerste MBCN’ers parkeerden hun auto’s al iets na tienen en rond half elf was de hele club compleet. Nou ja, de hele club: zeg maar vijftien Mercedes-Benzen. Na het uitreiken van de routeboeken en de rallybordjes kon iedereen aan de rit beginnen. Op dat moment begon het juist een beetje te motregenen en die regen is eigenlijk de hele dag gebleven.

Al rijdend door de provincie met zijn piepkleine dorpjes en gigantisch grote boerderijen, bijna kastelen, is goed het grote verschil tussen arm en rijk te zien. Het is dan ook nog niet zo erg lang geleden dat in sommige  voortuintjes aardappelen werden verbouwd omdat de grond immers iets moest opbrengen om de winter door te komen.

> Bekijk het volledige verslag

Nationale Oldtimerdag 17 juni 2018

De 34e editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad, zondag 17 juni jl., trok ongeveer 22.000 bezoekers. De organisatie hanteert nog steeds het lovenswaardige principe dat deelnemers geen inschrijfkosten hoeven te betalen om hun eigen auto te laten zien en dat er geen toegangsprijs is voor het publiek omdat cultuurhistorie van iedereen is.

Vanwege de 110e verjaardag van de Ford Model T was er een eerbetoon aan dat merk, tot uitdrukking gebracht in een parade van 38 T-Fords, de oudste van 1910. Ook Lamborghini (55 jaar) en Morris Minor (70 jaar) werden voor het voetlicht gehaald. In totaal deden er 442 oldtimers mee, een record; de oudste was een Peugeot 14 Deux Place uit 1897.

> Bekijk het volledige verslag

Buitenlandreis 10 juni 2018

Hilariteit alom, wanneer blijkt dat het boerenkarrenpad dat we gekozen hebben vanwege een wegafsluiting, ons absoluut niet naar Echternach brengt, sterker nog, het loopt dood… Omkeren dus, en dan merken we dat op reis zijn met een kleine groep voordelen heeft: je leert elkaar in no time kennen. We lossen de problemen gezamenlijk op en arriveren ruim op tijd in het Grand Hotel.

De reis naar Luxemburg, Moezel en Rijn was zondag 10 juni in Maastricht begonnen en werd voortgezet met een route door ‘Klein Zwitserland’, maar helaas waren veel wegen en dorpen afgesloten vanwege aardverschuivingen, veroorzaakt door het Donner und Gewitter van de week ervoor. We zoeken een eigen route, overleggen even, want er is vandaag iemand jarig en die wil trakteren.

> Bekijk het volledige verslag

Clubdag Regio Zuid 26 mei 2018: Land van Maas en Waal

In onze Mercedeskalender staat een notitie bij 26 mei: ‘Clubdag Regio Zuid, ontvangst 10.30 uur bij Wensink Nijmegen’. Nu zijn we natuurlijk al wel vaker bij Mercedes-Benz-dealers gestart en dat geeft ons altijd het ‘yes-gevoel’. Alle dealers waar we zijn geweest doen altijd hun best en daar zijn we ze zeer dankbaar voor, maar deze dealer had het feestje van de 79 deelnemers zodanig georganiseerd dat alle 45 auto’s met alle egards door het ‘Wensink-ontvangstcomité’ persoonlijk werden begroet, keurig  netjes naar een parkeerplaats werden begeleid (‘Pas op voor het lage hekje’) en in de showroom door  twee vriendelijke dames van een ingehuurde cateraar op een compleet verzorgde brunch werden  getrakteerd. Chapeau, petje af!

Het deelnemersveld had deze keer een hoog cabriogehalte, wat niet verwonderlijk was met dit fraaie weer. 190 SL’s, Pagodes, 107’s en 129’s, aangevuld met een enkele ‘moderne’ CLK, SL en SLK zijn natuurlijk geweldige auto’s om een dag uitgelaten te worden op de dijkjes langs de Maas. Voor een dichte clubauto was het een speciale dag: de 200-/8 van Hans Bussink vierde feest: hij zag vijf dagen eerder Abraham.

> Bekijk het volledige verslag

Clubdag Regio West 22 april 2018: Dijkjes rijden in de Hoeksche Waard

Na de winter, zo halverwege de maand april, is het voor de boeren weer tijd om de koeien de wei in te sturen. Na maanden lang op hun hoeven in de stal te hebben gestaan zijn die wel toe aan wat  beweging. Zo wordt het in dezelfde periode ook voor ons tijd om ‘stilstandproblemen’ te voorkomen,  cilinders en banden van onze Mercedes in beweging te brengen en de paden op, de lanen in te gaan. Wij  zetten de garagedeuren open, de winterstallingen worden ontruimd, de poetslap komt uit de kast en wij maken ons op voor de traditionele eerste clubactiviteit van het jaar.

De gekoesterde driepuntige ster wordt op 22 april richting de Hoeksche Waard gestuurd, maar we beginnen in Dordrecht, waar het Postillion Hotel start- en finishlocatie is. Met een goede opkomst van ruim vijftig auto’s vormen de honderd deelnemers een gezellig, enthousiast gezelschap waarin het onder de koffie goed bijpraten is na onze winterslaap.

> Bekijk het volledige verslag

Activiteitenkalender 2021

‘Alle activiteiten onder voorbehoud’

03 aprilClubdag regio Zuid www.ledenservicembcn.nl
23 meiClubdag regio Oost www.ledenservicembcn.nl
19 juniAlgemene ledenvergadering www.ledenservicembcn.nl
23-25 juliClubweekend regio Noord www.ledenservicembcn.nl
15 augustusClubdag regio West www.ledenservicembcn.nl
05-12 septemberJubileum-buitenlandreis www.ledenservicembcn.nl
20 novemberJubileumfeest www.ledenservicembcn.nl

Evenementen Met MBCN-promotie

    
    

Evenementen (inter-)nationaal

    
    

 

Kijkt u ook eens op Mercedes-Benz Events.

Verkoop nieuwe E-Klasse Cabriolet gestart

Mercedes-Benz voltooit zijn E-Klasse familie met de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Deze vierpersoons cabriolet met klassieke stoffen kap combineert een puur, sensueel design met optimaal reiscomfort voor vier inzittenden en de allernieuwste technologie. De nieuwe E-Klasse Cabriolet – met een consumentenprijs inclusief kosten rijklaarmaken vanaf € 64.577 – is nu te bestellen.

De E-Klasse Cabriolet is aanzienlijk groter dan zijn voorganger. De bestuurder en passagiers genieten daardoor op vier hoogwaardige stoelen van veel reiscomfort. Bij de introductie in september is er in eerste instantie keuze uit krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren, voor het eerst ook met permanente vierwielaandrijving 4MATIC.

Vanaf september zijn de volgende uitvoeringen beschikbaar:

 

E 220 dE 350 d 4MATICE 200E 300E 400 4MATIC
Cilinders/opstelling

4/in-lijn

6/V

4/in-lijn

4/in-lijn

6/V

Cilinderinhoud (cm3)

1.950

2.987

1.991

1.991

2.996

Max. vermogen (kW/pk) bij t/min

143/194 bij 3.800

190/258 bij 3.400

135/184 bij 5.500

180/245 bij 5.500

245/333 bij 5.250-6.000

Max. koppel (Nm)

bij t/min

400 bij 1.600-2.800

620 bij 1.600-2.400

300 bij 1.200-4.000

370 bij 1.400-4.000

480 bij 1.600-4.000

Verbruik(l/100 km)*

4,5

8,1

 6,4

6,9

8,3

CO2– g/km*

116

170

145

157

187

Consumentenadvies-prijs inclusief kosten rijklaarmaken (€)

€ 69.391

€ 90.769

€ 64.577

€ 72.171

€ 99.060

*NEDC gecombineerd. Verkoopstart E 350 d 4MATIC (gecombineerd brandstofverbruik: 8,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 170 g/km) medio juli.

Tot de technologische highlights van de nieuwe E-Klasse Cabriolet behoren verregaande smartphone-integratie met draadloos opladen en sleutelfunctie, een widescreen cockpit en de actuele assistentiesystemen van de E-Klasse. De E-Klasse Cabriolet is voor het eerst ook leverbaar met vierwielaandrijving 4MATIC en het meerkamer-luchtveringssysteem AIR BODY CONTROL, die beide al leverbaar zijn op de E-Klasse Limousine.

Stoffen kap uit de premiumklasse

De standaard volautomatische, geluidsisolerende stoffen kap is leverbaar in donkerbruin, donkerblauw, rood en zwart. De meerlaagse structuur met uitgebreide geluidsisolatie vermindert het wind- en rijgeluid, waardoor de inzittenden zelfs bij hoge snelheid op plezierige wijze met elkaar kunnen praten. Bijkomend voordeel van die structuur is het positieve effect op het klimaatcomfort, waardoor het hele jaar door met de Cabriolet gereden kan worden. Het automatische windschermsysteem AIRCAP is standaard. Naar wens kan de Cabriolet worden voorzien van de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, om het comfort bij open kap nog verder te vergroten.

Voor de liefhebber: exclusieve ‘25th Anniversary Edition’

Tegelijk met de introductie brengt Mercedes-Benz de E-Klasse Cabriolet ook uit als ‘25th Anniversary’ edition, als ode aan de allereerste E-Klasse Cabriolet, 25 jaar geleden.

Highlights van de exclusieve ‘25th Anniversary’ edition zijn de 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, het cabrioletcomfortpakket, sierdelen in openporig olmenhout, het AIR BALANCE-pakket met de exclusieve parfum DAYBREAK MOOD, verlichte instaplijsten met opschrift ‘Mercedes-Benz’, veloursmatten met opschrift ‘25th Anniversary Edition’, sfeerverlichting en het adaptief ruitenwissersysteem MAGIC VISION CONTROL. Het interieur is voorzien van hoogwaardige designo bekleding in de nieuwe kleurencombinatie macchiatobeige/titiaanrood. Het fraaie ruitdessin van het geperforeerde leder onderstreept het luxueuze karakter van de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Er is keuze uit twee lakkleuren –rubellietrood en iridiumzilver – in combinatie met een donkerrode kap. Verder is dit speciale model voorzien van ‘25th Anniversary’ emblemen op de voorspatschermen en de middenconsole. De meerprijs voor deze speciale uitvoering bedraagt € 9.500 exclusief BTW/BPM.

Oproep voor bezitters van een (klassieke) AMG

Aanstaande zondag 2 juli vindt de 30ste editie plaats van Historisch Vervoer Millingen. Een buitengewoon gezellig evenement met ruim 250 deelnemers met historisch vervoer van allerlei aard; zie hiervoor de website www.historischvervoer.nl.

Dit jaar is er in verband met het 50-jarig bestaan van AMG een thema gewijd aan deze bijzondere Mercedes upgrade. Er zullen een aantal nieuwe AMG’s worden opgesteld in het centrum van Millingen welke in de loop van de middag omringd gaan worden met de (11) klassieke Mercedessen die deelnemen aan de toertocht.

Vindt u dat uw klassieke AMG niet mag ontbreken? Meldt u zich dan tot uiterlijk vrijdagavond 30 juni aan bij Harrie Coerwinkel, tel. 06-11741793 of per email hfw.coerwinkel@kpnmail.nl

Zondag 2 juli, aanvang 10:00uur, Centrum Millingen a/d Rijn.

Zomerrit MBCN op zondag 25 juni 2017

Bronbeek, stukje Nederlandsch-Indië

Selamat datang!

Selamat datang! Welkom in Bronbeek, Indisch Herinneringscentrum, bij de vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Indië’. Het koloniale verleden van Nederland is het thema van Museum Bronbeek. Het museum bevindt zich naast het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen. Hier worden voormalig vrijwillige militairen verzorgd en gehuisvest. In het museum gaat het vooral om het militaire verleden in Nederlands-Indië.

Tehuis Bronbeek opende de deuren op 19 februari 1863. Het Ministerie van Koloniën, leden van het koninklijk huis en particulieren schonken voorwerpen uit Nederlands-Indië om het gebouw aan te kleden. De gangen, wanden en trapportalen van het tehuis kregen een museale functie.

Bronbeek wilde bezoekers tonen hoe ‘grootsch’ het was wat Nederland overzee verrichtte. Stukken die op de vijand waren buitgemaakt, moesten de superioriteit van het Nederlands gezag laten zien. Deze kijk bepaalde meer dan een eeuw de inrichting van het museum. Het toppunt was wel het tentoonstellen van de schedels van verslagen tegenstanders. Deze stonden keurig met naam, plaats en jaartal erbij in het museum.

De oorsprong van de collectie van Museum Bronbeek ligt vooral bij particulieren. Zij begonnen al snel na de opening van het tehuis voorwerpen aan het museum te schenken. Het museum kreeg zijn eerste voorwerp, een kris, al in 1862. Het Ministerie van Koloniën schonk de meeste stukken. Het ging vaak om door het Oost-Indisch Leger veroverd materieel. Dit leger in Indië viel namelijk niet onder het Ministerie van Oorlog, maar onder het Ministerie van Koloniën. Het bekendste voorbeeld hiervan is de collectie Atjese monsterkanonnen. Deze collectie is zowel qua omvang als kwaliteit uniek in de wereld. Ook het koninklijk huis droeg veel bij aan de collectie. De inwoners van Bronbeek hielpen ook bij het opbouwen van de collectie: zij schonken bijvoorbeeld hun onderscheidingen aan het museum

In tegenstelling tot het verleden streeft museum Bronbeek nu naar een meer evenwichtige kijk op het militaire koloniale verleden. Dit houdt in dat in elke zaal ook aandacht wordt besteed aan de tegenstanders van het koloniale gezag. Voor Atjeeërs en Japanners is ook een plaatsje ingeruimd.

Ontvangst
We starten in Arnhem. In restaurant Kumpulan van Landgoed en Museum Bronbeek wordt u vanaf 10.30 uur ontvangen met koffie en een stukje spekkoek, een typisch Indische lekkernij.
Voor het zover is, graag uw aandacht voor het volgende:
Omdat de ingang van Bronbeek vanuit de richting Velp moeilijk te bereiken is, kiezen we ervoor om via de uitgang de parkeerplaats op te rijden. Hiertoe slaat u in de Bronbeeklaan na 200 meter rechtsaf.

Programma
Om 11.30 uur begint de door gidsen verzorgde rondleiding in het museum, waarna we om 13.00 uur in de Kumpulan worden terugverwacht voor een Indische lunch. Om 14.00 uur starten we voor de toertocht, die ons door de Gelderse Vallei en over de Veluwe zal voeren.

Hapje en drankje
Even na vieren zijn we terug in de Kumpulan waar onder het genot van een hapje en een drankje kan worden nagepraat.
Om 17.30 uur, na het afscheid van de leden die spijt krijgen dat ze zich daarvoor niet hebben ingeschreven, gaan we aan tafel voor een overheerlijke Indische rijsttafel.

Hebt u zin gekregen?
De Evenementencommissie heeft een compleet programma voor u samengesteld. Zij rekent erop dat deze dag u aanspreekt en wil graag een groot aantal deelnemers verwelkomen om er met elkaar een gezellige dag van te maken!
Voor een goed verloop van deze goedverzorgde culturele dag in vindt u hier alle gegevens nog eens op een rijtje.

Start, lunch, finish & diner
Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147 (let op: zie ‘ontvangst’)
6824 MB Arnhem
026-364 92 94

Tijd

Ontvangst10.30 uur
 Start rondleiding11.30 uur
 Lunch Kumpulan13.00 uur
 Vertrek toertocht14.00 uur
 Borrel Kumpulan16.00 uur
 Diner17.30 uur


Inschrijven en betalen

Uiterlijk 17 juni 2017
Via onze ledenservice
Betaling: iDeal
Geen internet? Per post:
MBCN-Evenementen
Postbus 582
9400 AN Assen
Totaalbedrag naar: NL44RABO 0159 6190 68
(O.v.v. naam, ‘Midden’ en aantal personen)

Kosten

Auto met bestuurder€ 37,50
Bijrijder en/of extra passagier€ 37,50
Kind t/m 10 jaar€ 20,00
Diner incl. 2 drankjes€ 32,50
Kindermenu€ 16,25

Deelname is inclusief:

 • Routeboek en rallybord
 • Koffie/thee met spekkoek aan de start
 • Lunch
 • Toegang museum
 • Rondleiding met gids in museum
 • Twee drankjes met borrelhapjes aan de finish

Schrijf nu in!

Mercedes-Benz familiedag

Vincent Breur (van de R/C 107 Club) organiseert  20 mei samen met Grietje Hartog net als in 2016 een Mercedes-Benz familiedag. Van 10.30 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het grote terrein van AutoSchat in Friesland. (Locatie).
Voor deze M-B-familiedag zijn alle clubs die iets met de ster te maken hebben uitgenodigd. Er is een maximum van 200 deelnemende auto’s.
Een greep uit het programma:

 • Taxatie van uw oldtimer (opgeven bij Jan Pleijte, 0653-14 64 58)
 • Sonax poetsdemonstratie
 • Controle van het airco-systeem
 • Uitdeuken zonder spuiten
 • Stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, autohoezen en –tapijt, etc.

Met een springkussen, de catering, livemuziek en o.m. een Gullwing van Nico Ockhuisen wordt gezorgd voor een sfeervolle ambiance. Onze club is aanwezig met de promotiestand en heeft ruimte gereserveerd voor veertig auto’s.
Deelname is gratis, aanmelden kan weer via onze ledenservice.
Tot zaterdag 20 mei in Burgum!

Historic Assen Trophy

Op zondag 11 juni vindt op het TT Circuit Assen de Historic Assen Trophy plaats, georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met 402 Automotive. Onze club is met de promotiestand aanwezig en de standbemanning verwelkomt u graag!

Van 11.00 uur tot laat in de namiddag is er een aansprekend programma, met uiteraard races, maar ook met een Clubpaddock en een Concours d’Élégance. Ook zelf rijden op het circuit is mogelijk, en wel op twee manieren: vrij rijden in een sessie van 20 minuten, helm verplicht, of meedoen aan de parade, waarin in een rustig tempo zonder helm wordt gereden.
Tickets zijn te koop vanaf € 14, aanmelden via de ledenservice; kijk voor het volledige programma op www.historicassentrophy.nl.

Toertocht voor bezitters van Mercedes-Benz én Trabant

Oost ontmoet West op 19 maart op de Veluwe

trabantWie kent de tekst van het Klein Orkest, ‘Over De Muur’ niet? ‘Waar mensen in Oost Berlijn wandelen langs vlaggen en vaandels en waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan. En iedereen werkt, hamers en sikkels, terwijl in paradepas de wacht wordt gewisseld. Veertig jaar socialisme, er is in die tijd veel bereikt. En dan West Berlijn: waar juist Mercedes en Cola nog steeds op het voetstuk staan. Waar neonreclames  lokken. Dat is nou veertig jaar vrijheid…’ 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rAR6XKHfXY0[/embedyt]

 

heukelum-006De Muur viel in 1989. Velen van ons herinneren zich vast nog de eerste Trabant die zich een weg baande van het Oosten naar het Westen. Op zondag 19 maart 2017 ontmoet Oost ‘opnieuw’ West. Dan vindt de door de Trabant Club Nederland en de Mercedes-Benz Club Nederland georganiseerde toer- en puzzeltocht (maximaal 70 kilometer) over de Veluwe plaats. Beide clubs nodigen u hiervoor, als bezitter en bestuurder van een Mercedes-Benz of Trabant, van harte voor uit!

Start in Hoog Soeren
Vanaf 9.30 uur staan de deuren van Charme Hotel Oranjeoord aan Hoog Soeren 134 ín Hoog Soeren voor u open. U wordt ontvangen met één kopje koffie of thee en een gebakje, aangeboden door de beide clubs. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Om 11.00 uur worden de motoren van alle bolides gestart en wordt begonnen aan het eerste deel van de toer- en puzzeltocht over de Veluwe. Het lunchbuffet staat voor ons klaar in Nunspeet, in de mooie brasserie van de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. Deze bestaat uit koffie, thee of (karne)melk, een wit kadet met achterham, een bruin kadet met jong belegen kaas, een wit puntje met een kroket en mosterd, mosterdcrème-soep, een Griekse salade en handfruit. Voor kinderen is er een kleiner buffet met waterlimonade. De lunch van 15 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen -tot en met 12 jaar- is voor eigen rekening. Deelname aan het buffet is geen verplichting, u kunt uw deelname aangeven via het aanmeldformulier op de site van de Trabant Club Nederland. Bij binnenkomst in Hoog Soeren dient u het bedrag voor het lunchbuffet te voldoen.

Prijsuitreiking
Na de dis start het tweede deel van de tocht. En u wordt uitgedaagd! Ken uw bolide én leer de omgeving kennen, het is tenslotte een toer- en puzzeltocht! U rijdt over prachtige wegen en door fraaie dorpen om vervolgens weer te eindigen bij het Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren. Om 16.00 uur maken we bekend wie er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen worden ter beschikking gesteld door onder andere de Mercedes-Benz Club Nederland en de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. De drankjes zijn nu ook weer voor eigen rekening, maar het hotel biedt alle deelnemers er wel een klein hapje bij aan. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten. Wilt u blijven eten bij Charme Hotel Oranjeoord? Het hotel biedt een (speciaal voor dit gezelschap) driegangendiner aan voor 29,50 euro. U dient zich hier wel voor in te schrijven via sales@oranjeoord.nl. En natuurlijk is een overnachting ook mogelijk, neem dan contact op met het hotel via 055-519 1227.

dwi-109Meer informatie en aanmelden
Bij deelname ontvangt u een speciaal rallybord van deze ‘ontmoeting’ op 19 maart in Hoog Soeren. Er wordt alleen op verharde wegen gereden. Bij het hotel in Hoog Soeren kunt u goed parkeren. Wilt u deelnemen aan deze bijzondere rit ‘socialisme versus kapitalisme’? Kennismaken met nog meer autoliefhebbers? Elkaars auto’s bekijken? Meldt u dan aan via www.trabantclubnederland.nl. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Arjan Eiland of Debby van Wijngaarden, trotse bezitters van twee Trabants én een Mercedes-Benz en al jaren lid van de Trabant Club Nederland. Zij zijn bereikbaar op 055 – 366 4006.

Over de Trabant
algemeen-064De Trabant: in 1958 begon men in Zwickau aan de productie van deze ‘volkswagen’. De wagen heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabants geproduceerd. De Oost-Duitse burger moest er zeker tien jaar op wachten. Het werd een felbegeerde, trouwe kameraad en symbool voor soberheid en vooruitgang. De Trabant Club Nederland is opgericht op 18 januari 1996 en zet zich in voor het behoud en uitbreiden van het Trabantbestand in Nederland.

Over Mercedes-Benz
Benz was het merk waaronder Carl Benz auto’s bouwde. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. Hij patenteerde zijn motorwagen in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door Mannheim in juli van dat jaar. Benz’ vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte, toen ze van Mannheim naar Pforzheim reed in 1888. Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk, opgericht door Gottlieb Daimler, die tussen 1886 en 1900 auto’s bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren Gesellschaft wel bestaan, maar produceerde haar auto’s onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercédès Jellinek, de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek, één van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 36 auto’s bestelde met een gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse Marken.
De driepuntige ster, omsloten door een cirkel die Mercedes als beeldmerk voert, is in 1909 als zodanig gedeponeerd en siert sinds 1910 bij veel (maar niet alle) Mercedessen de radiateur. De Mercedes-Benz Club Nederland is een -vrijwel voor alle types Mercedes-Benz- opengestelde vereniging. Het is de enige Mercedes-Benz club in Nederland die de officiële fabriekserkenning geniet.

Een uitgebreide versie van de geschiedenis van Mercedes-Benz vindt u op deze site onder de geschiedenis van Mercedes-Benz.

Activiteitenkalender 2017

Activiteiten MBCN

Let op: Inschrijven voor clubactiviteiten gaat nu via onze ledenservice.

21 januariNieuwjaarsreceptieHilversum 
19 maartTrabant Club NederlandHoog Soeren 
(nabij Apeldoorn)
 Verslag met foto’s
25 maartAlgemene LedenvergaderingBuren 
22 aprilClubdag Regio Oost – Twente
(met programma voor (klein-)kinderen)
Eerbeek 
13 meiClubdag Regio WestLouwman MuseumLeiden 
20 meiMercedes-Benz familiedagBurgum 
11 juniHistoric Assen TrophyCircuit Assen 
05-13 juniBuitenlandreis – Wenen/PraagDüsseldorf 
25 juniZomerevenement – BronbeekArnhem 
30 juliNationaal OldtimerfestivalCircuit Zandvoort 
25 augustusClassic Wings & WheelsGilze-Rijen 
01 – 03 septemberClubweekend Regio Noord – ElfstedentochtSneek 
16 septemberOldtimerdagAppelscha 
24 septemberClubdag Regio Zuid – Limburgn.n.b. 
oktoberAlgemene Ledenvergaderingn.n.b. 
27 – 29 oktoberOldtimerbeurs Classics NLLeeuwarden 

Evenementen (Inter)nationaal

12 – 15 januariInterclassics MaastrichtMaastricht
03 – 05 februariBremen Classic MotorshowBremen (D)
03 – 05 maart40ste Antwerp Classic SalonAntwerpen (B)
05 – 09 aprilTechno ClassicaEssen (D)
12 – 14 meiConcours d’Élégance Paleis Het LooApeldoorn
17 juniOldtimerdag VianenVianen
18 juniOldtimerdag LelystadLelystad
 16 septemberOldtimerdag Alphen aan de RijnAlphen a/d Rijn

 

Kijk voor meer Mercedes-Benz gerelateerde evenementen op Mercedes-Benz Events.
Voor andere klassiekerevenementen kunt u terecht op Oldtimerweb.nl

Grote Klasse – Zilverster 1-2017

Hier vindt u de filmpjes, behorende bij het artikel “Grote Klasse” in Zilverster 1 van 2017.

Mercedes-Benz G-klasse w460 Eerste start na brandschade:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MzZEs55EFq8[/embedyt]

MBTCN Stofhappen:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=u4iCJjMxZWI[/embedyt]

Regiodag West 2016

Regiodag West: Plassen in het Groene Hart

Lekker nazomeren in oktober

Als je in de zomer aan vrienden en bekenden vertelt dat je op 9 oktober nog een clubevenement hebt met je klassieker, dan krijg je vaak een reactie als: ”Dán nog, midden in de herfst met regen en wind?” Of deze: ”Durven die mensen dat nog, in die tijd van het jaar met hun ‘troetelkind’ op stap gaan?”

regiodag-west-2016-84Zorgen voor niets! De realiteit: zon, strakblauwe lucht en ‘muisstil’, nou ja, op wat ronkende Benzen na natuurlijk… Een korte broek was misschien een beetje overmoedig, een poloshirt of overhemd zeker niet gewaagd! Puur mazzel heet dit in de volksmond en reden genoeg om de cabriorijders te adviseren de kap omlaag te doen.

Aan belangstelling was dan ook geen gebrek, een goede tachtig deelnemers in ruim veertig Benzen sloten het rittenseizoen af. Het excuus van het clublid dat wat laat was, werd vanzelfsprekend aanvaard: hij had eerst naar de F 1-race van Max gekeken en was daarna dus pas vertrokken, uit Bunde, Zuid-Limburg!

Autobedrijf van den Hadelkamp in Montfoort had speciaal voor ons op de vroege zondagmorgen de deuren geopend. Een mooi familiebedrijf met een passie voor Mercedes-Benz getuige het occasionaanbod van ons merk.

regiodag-west-2016-92Na de koffie begonnen we aan de tocht door het Groene Hart en al vrij snel kwamen we op de Lekdijk terecht: heerlijk cruisen over de kronkelende dijk van de Lopikerwaard, met de schittering van de zon in de Lek in het gezicht, zonnekleppen naar beneden dus. We doorkruisten Zilverstad Schoonhoven om uiteindelijk via Bergambacht het ‘binnenland’ in te gaan. Via een eigenlijk afgesloten brug in Haastrecht en de dijk langs de Hollandse IJssel kwamen we terecht bij een lunchlocatie met een heleboel pk’s: de leukste manege van Gouda, dat stond althans op het bord bij de ingang. Het smaakvolle lunchbuffet werd door een groot deel der deelnemers buiten in het zonnetje genuttigd.

Tegen tweeën vertrokken de meesten van ons weer voor de middagetappe, waarin Reeuwijk-Dorp, Zwammerdam, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Woerdense Verlaat met een bezoek werden vereerd. Eigenlijk was het een verkenningstocht door het plassengebied in het Groene Hart met vaak van ‘buitenspiegel-tot-buitenspiegel-weggetjes’, liever geen tegenliggers dus…

Nabij Baambrugge werden we verrast door een onvoorziene wegafsluiting; na een omtrekkende beweging kon de geplande route richting eindbestemming weer gevolgd worden. ‘De Heeren van Maarssen’ was voor de trouwe deelnemers bekend terrein, het was de start- en eindlocatie van het Zomerevenement van juni jl. Vanwege het succes geprolongeerd zullen we maar zeggen. De zorg voor de inwendige mens was wederom prima voor elkaar en er werd volop nagepraat met een biertje in de ene en een bal in de andere hand. Dat zorgzame Jan Verweij de cabriorijders attent moest maken op een regenbuitje maakte toen niets meer uit.

Gewoon weer een geslaagde dag dankzij een hoop inspanning van de Evenementencommissie, waarvoor dank!

foto’s en tekst: Eric Mark

Aanbieding originele fabrieksnieuwe radiatormantel

191-500-01-15-kuelerverkleidung-170-serieU kunt nu uw auto een fraai aanzicht geven door de aanschaf van deze unieke aanbieding. Slechts enkele stuks van deze fabrieksnieuwe radiatormantels zijn beschikbaar.(zie foto)

Deze in de praktijk zeer lastig verkrijgbare radiatormantels zijn nu via onze club verkrijgbaar voor slechts € 725,00 exclusief verzendkosten.

De nieuwe Mercedes-AMG GT Roadster en Mercedes-AMG GT C Roadster: dubbele open Driving Performance

AMG GT C Roadster (R 190), 2016; Exterieur: designo selenitgrau magno; Interieur: Leder Nappa Exklusiv macchiatobeige; Kraftstoffverbrauch kombiniert: 11,4 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 259 g/km//AMG GT C Roadster (R 190), 2016; exterior: designo selenit grey magno; interior:Nappa leather exclusive macchiato beige; fuel consumption, combined: 11.4 l/100 km; combined CO2 emissions: 259 g/km

Mercedes-AMG zorgt voor een frisse wind in de AMG GT-familie. Letterlijk, want korte tijd na de première van de AMG GT R presenteert het sportwagen- en performancemerk uit Affalterbach twee fascinerende roadsterversies van de fascinerende sportwagen: de AMG GT Roadster en de AMG GT C Roadster. Laatstgenoemde uitvoering is een volledig nieuwe modelvariant, met een vermogen van 410 kW/557 pk en een maximumkoppel van 680 Nm tevens de krachtigste open uitvoering. De AMG GT C heeft tal van technische finesses uit de AMG GT R, zoals de actief meesturende achteras en het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel. Met het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel garandeert de AMG GT C Roadster rijdynamiek van het hoogste niveau.

Met de beide roadstervarianten groeit de Mercedes-AMG GT-familie uit tot vijf uitvoeringen. Ook de beide nieuwe sportwagens met stoffen kap herbergen het technisch DNA van AMG, inclusief de lichte maar stijve carrosseriestructuur van aluminium plus de krachtige en efficiënte V8-biturbomotoren. Dankzij de ‘hot inside V’-constructie hebben de biturbomotoren compacte afmetingen en reageren ze vlot op het gaspedaal. De AMG GT vormt met een vermogen van 350 kW/476 pk de instap, de AMG GT C Roadster brengt het vermogen met 410 kW/557 pk op een nog hoger niveau.

Technische gegevens:

Mercedes-AMG GT RoadsterMercedes-AMG GT C Roadster
Motor4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor en directe inspuiting4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor en directe inspuiting
Cilinderinhoud3982 cm33982 cm3
Vermogen350 kW (476 pk) bij

6000 t/min

410 kW (557 pk) bij

5750-675 t/min

Maximum koppel630 Nm bij

1700-5000 t/min

680 Nm bij

1900-5750 t/min

Aandrijvingachterwielaandrijvingachterwielaandrijving
TransmissieAMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps automatische transmissie met dubbele koppelingAMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling
Brandstofverbruik gecomb.9,4 l/100 km11,4 l/100 km
CO2-emissie gecomb.219 g/km259 g/km
EnergielabelGG
Gewicht (DIN/EC)1595 kg*/1670 kg**1660 kg*/ 1735 kg**
Pk-/gewichtsverhouding3,35 kg/pk2,98 kg/pk
Acceleratie 0-100 km/h4,0 s3,7 s
Topsnelheid302 km/h316 km/h
Achterassperdifferentieelmechanischelektronisch geregeld
OnderstelAMG-sportonderstelAMG RIDE CONTROL-sportonderstel met adaptief verstelbare demping
Wielen voor/ achter9,0 J x 19 / 11 J x 199,0 J x 19 / 12,0 J x 20
Banden voor / achter255/35 R 19 /295/35 R 19265/35 R19 /305/30 R 20
Remschijven voor/achter360 mm/360 mm390 mm/360 mm
Rijprogramma’svier: C, S, S+, Ivijf: C, S, S+, I, RACE

*Leeggewicht rijklaar volgens DIN zonder bestuurder; **Leeggewicht rijklaar volgens EC met bestuurder (75 kg)

De AMG GT C Roadster levert niet alleen meer vermogen en een groter koppel, maar overtuigt ook dankzij tal van technische highlights uit de Mercedes-AMG GT R, die voor nog meer rijdynamiek zorgen. Net als de AMG GT R is de AMG GT C Roadster herkenbaar aan de brede, krachtige achterzijde en de grote wielen. De AMG GT C Roadster is voorzien van een lithium-ion-accu en een exclusieve uitrusting met ondermeer nappaleder in het interieur, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA en het extra rijprogramma ‘RACE’.

De stoffen kap, leverbaar in de kleuren zwart, rood of beige, kan bij snelheden tot 50 km/h in zo’n 11 seconden worden geopend of gesloten. Een geïntegreerde aluminium dwarsbalk met rolbeugel biedt extra bescherming.

Puur geluid: AMG Performance-uitlaat
De AMG GT C Roadster is standaard voorzien van de AMG Performance-uitlaat. Dit zorgt voor een nog emotionelere geluidsbeleving. Afhankelijk van het gekozen AMG DRIVE SELECT-rijprogramma gaan twee traploos verstelbare kleppen open of dicht, waarmee het geluid wordt beïnvloed. Via een aparte knop van de AMG DRIVE UNIT kunnen de kleppen ook met de hand worden bediend. In de standen ‘Comfort’ en ‘Sport’ is er het typische diepe V8-geluid, in de standen ‘Sport Plus’ en ‘RACE’ is het geluid merkbaar emotioneler. Als optie is de inschakelbare AMG Performance-uitlaat ook voor de Mercedes-AMG GT Roadster leverbaar.

Ook de actieve luchtregeling in de grille delen de beide roadstervarianten met de AMG GT R. Verticale lamellen direct achter het front worden elektrisch geopend wanneer voor bepaalde componenten extra koellucht nodig is.

De markante AMG Panamericana-grille verwijst direct naar de autosport: ook de Mercedes-AMG GT3 is immers voorzien van deze vijftien verchroomde rechtopstaande spijlen. De voorskirt met aan weerszijden grote luchtinlaten laat de auto er breder uitzien. De schouderlijn zorgt in combinatie met de nieuwe 19 of 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen voor een krachtige en dynamische uitstraling. Ook aan de achterkant zijn er tal van noviteiten. De AMG GT C Roadster is dankzij nieuwe aluminium zijpanelen achter 57 mm breder dan de AMG GT Roadster. Daarmee is er plaats voor grotere wielen en een grotere spoorbreedte. Beide roadstervarianten zijn uitgevoerd met een in het kofferdeksel ingebouwde achterspoiler, die afhankelijk van het gekozen rijprogramma bij bepaalde snelheden elektrisch wordt in- of uitgeklapt.

Meer stijfheid, laag gewicht: doordachte materiaalmix
Voor de carrosseriestructuur van de AMG GT Roadster en de AMG GT C Roadster heeft Mercedes-AMG gekozen voor een doordachte materiaalmix. Het chassis en de carrosserie zijn gemaakt van aluminium in verschillende legeringen, terwijl de voorzijde is gemaakt van magnesium. Door de toepassing van dit extreem lichte materiaal wordt de massatraagheid voor de vooras verminderd en de handling verbeterd. Met het oog op de roadsterconstructie is de stijve structuur van de carrosserie op een aantal punten nog verder versterkt, ondermeer met behulp van extra dwarsbalken.

Het AMG-sportonderstel toont ook het autosport-DNA van de nieuwe AMG-roadsters aan. De draagarmen, verbindingen en wieldragers op de voor- en achteras zijn gemaakt van gesmeed aluminium om de ongeveerde massa te verminderen. De constructie met dubbele draagarmen maakt hoge bochtsnelheden mogelijk en garandeert optimaal wegcontact voor de bestuurder. Bij de Mercedes-AMG GT C Roadster is het sportonderstel gecombineerd met de traploos verstelbare adaptieve demping AMG RIDE CONTROL. Dit elektronisch geregelde systeem past de demping van elk wiel automatisch aan de rijsituatie, de snelheid en het wegdek aan. De Mercedes-AMG GT C Roadster is ook standaard voorzien van de actieve achterasbesturing, voor het eerst toegepast op de Mercedes-AMG GT R. Dit systeem zorgt voor een ideale combinatie van wendbaarheid en stabiliteit. Ook een elektronisch geregeld achterassperdifferentieel is voor de Mercedes-AMG GT C Roadster standaard.

Hoogwaardig en exclusief interieur|
Ook het interieur verraadt het bijzondere karakter van de roadsters. Bij het dashboard ligt de nadruk ligt op de breedtewerking. De hoge taillelijn, de concaaf uitgevoerde portierpanelen, de dynamisch oplopende middenconsole en de lage zitpositie integreren de bestuurder perfect in de cockpit. Voor het eerst is de nieuwe, lichte interieurbekleding met nappaleder Exclusief STYLE macchiatobeige leverbaar, waarmee de open sportwagen nog meer individualiteit en exclusiviteit uitstraalt. Als optie kunnen AMG Performance-stoelen besteld worden, die meer zijdelingse steun bieden. Voor het eerst kunnen deze stoelen ook worden voorzien van de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, die open rijplezier ook bij lage temperaturen mogelijk maakt. Wie het op warme dagen juist koeler wil, kan bovendien kiezen voor de stoel-airconditioning, ook voor het eerst leverbaar in combinatie met de AMG Performance-stoelen.

Ook muziekbeleving van topniveau is in de roadsterversies mogelijk. Hiervoor zorgen het Burmester® surround sound system en het Burmester® High-End surround sound system. Beide systemen profiteren van een innovatie die AMG samen met Burmester heeft ontwikkeld: de Externed Coupled Subwoofer (ECS). Het nieuwe systeem voor indrukwekkende basweergave met een extreem diep reikend basfundament maakt de open tweezitter tot een rijdend concertpodium. In plaats van een ruimtelijk begrensde subwooferbox maakt ECS gebruik van het volledige interieur als basbox. Dit kan dankzij een speciale opening in de wielkast rechtsachter. De subwoofer is via deze opening verbonden met de carrosserie, waardoor het indrukwekkende geluid wordt weergegeven.

Mercedes me Adapter nu beschikbaar bij de Mercedes-Benz dealer

 • Inbouw gratis uitgevoerd door de (deelnemende) Mercedes-Benz-dealer
 • Informatie over de auto direct op de smartphone
 • Snelle hulp bij pech of ongeval

Mercedes Me op de tablet

Mercedes me, de gepersonaliseerde toegang tot het digitale platform van Mercedes-Benz voor innovatieve en klantgerichte services, is nu ook beschikbaar voor Mercedes-Benz-modellen die nog niet zijn verbonden. De adapter wordt gratis achteraf geïnstalleerd door de Mercedes-Benz dealer, waardoor ook huidige Mercedes-Benz-rijders via de Mercedes me adapter app digitaal verbonden zijn met hun auto.

De Mercedes me Adapter is te installeren in Mercedes-Benz modellen vanaf 2002. Op de website is te checken welke Mercedes-Benz modellen geschikt zijn voor inbouw van de adapter. Met de Mercedes me Adapter en de adapter app is belangrijke informatie over de auto altijd in te zien via de smartphone.

Klanten hebben via de app altijd en overal toegang tot specifieke services of informatie over de auto. Zo kan er hulp bij pech of een ongeval worden ingeschakeld, waarbij de gegevens en locatie van het voertuig direct wordt doorgegeven. Ook andere services, zoals een herinneringsfunctie voor de eerstvolgende APK of onderhoudsbeurt worden aangeboden. Verder kan de bestuurder nuttige informatie over de auto op afstand inzien, zoals het brandstofpeil, de locatie waar de auto geparkeerd staat en een rittenoverzicht. Bovendien wordt de klant op de hoogte gesteld van speciale aanbiedingen die speciaal beschikbaar zijn voor de Mercedes me community.

Mercedes me
Mercedes me is de gepersonaliseerde toegang tot het merk Mercedes-Benz. Onder Mercedes me zijn alle overkoepelende innovatieve en klantgerichte services, producten en lifestyle van Mercedes-Benz gebundeld. Via een persoonlijke Mercedes ID hebben klanten op www.mercedes.me toegang tot specifieke gegevens in de vorm van services, producten, aanbiedingen,  onderhoud van voertuigen en de mobiliteitsservices van Daimler – een gepersonaliseerde wereld van Mercedes-Benz. Mercedes me bestaat uit vijf domeinen en beslaat alle productrelevante gebieden:

1.       ‘Mercedes connect me’ verbindt de klant met zijn of haar auto
2.       ‘Mercedes move me’ biedt intelligente mobiliteitsoplossingen
3.       ‘Mercedes assist me’ presenteert een persoonlijk aangepaste service
4.       ‘Mercedes finance me’ biedt de klant financiële diensten op maat
5.       ‘Mercedes inspire me’ nodigt klanten uit om actief met Mercedes-Benz het  gesprek aan te gaan.
Het Mercedes me online platform is beschikbaar in het Nederlands en is compatible met uiteenlopende mobiele telefoons.

Regiodag West 2016

Plassen in het Groene Hart

Regiodag West, zondag 9 oktober 2016

HGHVH groen 3-12-2013Regiodag West (1) (Custom)In het westen van ons land ligt een relatief dunbevolkt veenweidegebied, het Nationaal Landschap ‘Het Groene Hart’. Daaromheen heen ligt de Randstadring, een stedelijke zone die het Groene Hart bijna helemaal omringt. Ontdek het Groene Hart van Holland, een oer-Hollands natuurgebied. Met streekproducten, molens en boerderijen.

Bezoek de pittoreske dorpjes en steden, geniet van de uitgestrekte natuur en de vele Hollandse plassen. Het Groene Hart kijkt naar u uit!
Regiodag West (3) (Custom)

 

 

 

Programma
Regiodag West (5) (Custom)Vanaf 10.00 uur bent u welkom bij Autobedrijf van den Hadelkamp aan de Krekenburg 7, 3417 MH in Montfoort.
Autobedrijf van den Hadelkamp is een universeel autobedrijf dat zich bezighoudt met het onderhoud aan en de in-/verkoop van alle merken, Mercedes-Benz in het bijzonder, zowel personen- als bedrijfsauto’s.

Tijdens de koffie met iets lekkers kunt u kennismaken met de andere deelnemers en hun mooie automobielen bewonderen. Aansluitend verzorgt Ad van den Hadelkamp een rondleiding door zijn bedrijf.

Regiodag West (1)Om 11.30 uur vertrekken we voor een tocht door de Lopikerwaard en rijden we een route die ons over mooie bochtige dijken langs de Hollandse IJssel en door kleine oude dorpjes voert.

Wij komen rond 13.00 uur aan bij ‘Restaurant Skoop Boskoop’, adres Alphenseweg 8, 2771 XK te Boskoop, gelegen in het water van de Gouwe. Hier staat een lunchbuffet voor ons klaar.

Het tweede gedeelte van de dag voert ons via smalle wegen en dijkjes, door leuke dorpjes en langs sappige weilanden rond de Reeuwijkse- , Nieuwkoopse- en Vinkeveense Plassen, waarna wij de Vecht tot in Maarssen volgen.

Om ongeveer 15.30 – 16.00 uur arriveren we bij ‘De Heeren van Maarssen’aan de Maarsseveensevaart 7a, 3601 CC in Maarssen, waar wij de dag afsluiten met een hapje en een drankje; vanaf 17.00 uur kan een ieder de thuisreis weer aanvaarden.

Voor de eigen bijdrage van slechts € 15,- p.p. beleeft u het Groene Hart van nabij, meldt u zich dus gauw aan! Even ter verduidelijking, per persoon 1 ticket, dus 2 personen=2 tickets, 3 personen=3 tickets etc. 

Deze dag is voor de ‘dichtbij’ wonende leden uit de Regio West, maar uiteraard zijn leden uit andere regio’s ook van harte welkom! Als uw auto geschorst is, is dat geen probleem: geef dit aan op het inschrijfformulier en wij zorgen ervoor dat uw deelname wordt gemeld bij de Belastingdienst.

De evenementencommissie rekent op uw deelname!