Activiteitenkalender 2019

Activiteitenkalender 2019 MBCN

16 maartAlgemene ledenvergaderingAmersfoort 
28 aprilClubdag in de Regio – OostDordrecht www.ledenservicembcn.nl
26 meiClubdag in de Regio – NoordWittenwww.ledenservicembcn.nl
29-30 juniClubdag in de Regio – WestDen Helderwww.ledenservicembcn.nl
    
13-15 septemberClubweekend in de Regio – ZuidN.n.b. 
19 oktoberAlgemene LedenvergaderingAmersfoort 
    
Evenementen Met MBCN-promotie
  
8 en 9 juniOldtimer Festival BalkbrugBalkbrug 
29 en 30 juniHistorisch weekend Den HelderDen Helder 
1 septemberStar Cars & Coffee Surhuisterveenwww.klaasdepoel.com
    

Evenementen (inter-)nationaal

16 juniClassic Park Boxtel – Faszination MercedesBoxtel 
3-7 Juli300 SL club BelgiëN.n.b.Info alleen via activiteiten@mbcn.nl

 

Kijkt u ook eens op Mercedes-Benz Events.

Verkoop nieuwe E-Klasse Cabriolet gestart

Mercedes-Benz voltooit zijn E-Klasse familie met de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Deze vierpersoons cabriolet met klassieke stoffen kap combineert een puur, sensueel design met optimaal reiscomfort voor vier inzittenden en de allernieuwste technologie. De nieuwe E-Klasse Cabriolet – met een consumentenprijs inclusief kosten rijklaarmaken vanaf € 64.577 – is nu te bestellen.

De E-Klasse Cabriolet is aanzienlijk groter dan zijn voorganger. De bestuurder en passagiers genieten daardoor op vier hoogwaardige stoelen van veel reiscomfort. Bij de introductie in september is er in eerste instantie keuze uit krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren, voor het eerst ook met permanente vierwielaandrijving 4MATIC.

Vanaf september zijn de volgende uitvoeringen beschikbaar:

 

E 220 dE 350 d 4MATICE 200E 300E 400 4MATIC
Cilinders/opstelling

4/in-lijn

6/V

4/in-lijn

4/in-lijn

6/V

Cilinderinhoud (cm3)

1.950

2.987

1.991

1.991

2.996

Max. vermogen (kW/pk) bij t/min

143/194 bij 3.800

190/258 bij 3.400

135/184 bij 5.500

180/245 bij 5.500

245/333 bij 5.250-6.000

Max. koppel (Nm)

bij t/min

400 bij 1.600-2.800

620 bij 1.600-2.400

300 bij 1.200-4.000

370 bij 1.400-4.000

480 bij 1.600-4.000

Verbruik(l/100 km)*

4,5

8,1

 6,4

6,9

8,3

CO2– g/km*

116

170

145

157

187

Consumentenadvies-prijs inclusief kosten rijklaarmaken (€)

€ 69.391

€ 90.769

€ 64.577

€ 72.171

€ 99.060

*NEDC gecombineerd. Verkoopstart E 350 d 4MATIC (gecombineerd brandstofverbruik: 8,1 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 170 g/km) medio juli.

Tot de technologische highlights van de nieuwe E-Klasse Cabriolet behoren verregaande smartphone-integratie met draadloos opladen en sleutelfunctie, een widescreen cockpit en de actuele assistentiesystemen van de E-Klasse. De E-Klasse Cabriolet is voor het eerst ook leverbaar met vierwielaandrijving 4MATIC en het meerkamer-luchtveringssysteem AIR BODY CONTROL, die beide al leverbaar zijn op de E-Klasse Limousine.

Stoffen kap uit de premiumklasse

De standaard volautomatische, geluidsisolerende stoffen kap is leverbaar in donkerbruin, donkerblauw, rood en zwart. De meerlaagse structuur met uitgebreide geluidsisolatie vermindert het wind- en rijgeluid, waardoor de inzittenden zelfs bij hoge snelheid op plezierige wijze met elkaar kunnen praten. Bijkomend voordeel van die structuur is het positieve effect op het klimaatcomfort, waardoor het hele jaar door met de Cabriolet gereden kan worden. Het automatische windschermsysteem AIRCAP is standaard. Naar wens kan de Cabriolet worden voorzien van de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, om het comfort bij open kap nog verder te vergroten.

Voor de liefhebber: exclusieve ‘25th Anniversary Edition’

Tegelijk met de introductie brengt Mercedes-Benz de E-Klasse Cabriolet ook uit als ‘25th Anniversary’ edition, als ode aan de allereerste E-Klasse Cabriolet, 25 jaar geleden.

Highlights van de exclusieve ‘25th Anniversary’ edition zijn de 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen, het cabrioletcomfortpakket, sierdelen in openporig olmenhout, het AIR BALANCE-pakket met de exclusieve parfum DAYBREAK MOOD, verlichte instaplijsten met opschrift ‘Mercedes-Benz’, veloursmatten met opschrift ‘25th Anniversary Edition’, sfeerverlichting en het adaptief ruitenwissersysteem MAGIC VISION CONTROL. Het interieur is voorzien van hoogwaardige designo bekleding in de nieuwe kleurencombinatie macchiatobeige/titiaanrood. Het fraaie ruitdessin van het geperforeerde leder onderstreept het luxueuze karakter van de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Er is keuze uit twee lakkleuren –rubellietrood en iridiumzilver – in combinatie met een donkerrode kap. Verder is dit speciale model voorzien van ‘25th Anniversary’ emblemen op de voorspatschermen en de middenconsole. De meerprijs voor deze speciale uitvoering bedraagt € 9.500 exclusief BTW/BPM.

Oproep voor bezitters van een (klassieke) AMG

Aanstaande zondag 2 juli vindt de 30ste editie plaats van Historisch Vervoer Millingen. Een buitengewoon gezellig evenement met ruim 250 deelnemers met historisch vervoer van allerlei aard; zie hiervoor de website www.historischvervoer.nl.

Dit jaar is er in verband met het 50-jarig bestaan van AMG een thema gewijd aan deze bijzondere Mercedes upgrade. Er zullen een aantal nieuwe AMG’s worden opgesteld in het centrum van Millingen welke in de loop van de middag omringd gaan worden met de (11) klassieke Mercedessen die deelnemen aan de toertocht.

Vindt u dat uw klassieke AMG niet mag ontbreken? Meldt u zich dan tot uiterlijk vrijdagavond 30 juni aan bij Harrie Coerwinkel, tel. 06-11741793 of per email hfw.coerwinkel@kpnmail.nl

Zondag 2 juli, aanvang 10:00uur, Centrum Millingen a/d Rijn.

Rokende Trabi’s en dikke Benzen….

Toerrit Oost ontmoet West

Tekst: Eric Mark en Wendy van der Belt
Foto’s: Eric Mark

Het idee werd geboren om in een gemeenschappelijke toerrit, voor zowel leden van de Trabant Club Nederland als van onze club, Oost en West elkaar opnieuw te laten ontmoeten en de passie voor het cultureel erfgoed te delen. Beide merken hebben een ding gemeen: ze zijn onverwoestbaar. De Trabant heeft een paar voordelen: hij roest niet! Met een kunststof carrosserie is dat lastig; bovendien geeft kunststof tot een bepaalde hoogte mee zodat je geen parkeerdeukjes kunt krijgen.
Ook de niet-aanwezige accessoires kunnen onder het mom van ‘wat er niet inzit, kan ook niet kapot’ een voordeel zijn…

Op 19 maart 2017 was Charme Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren de ontmoetingsplaats van deze bijzondere samenkomst. Ruim 100 deelnemers, verdeeld over 12 Trabant- en 37 Mercedes-Benz-automobielen zorgden voor een gezellige bijeenkomst, daar was iedereen het over eens!

De organisatie lag deze keer geheel in handen van de Trabant Club Nederland.
Met koffie en appelgebak werden we hartelijk ontvangen, ‘samsam’ bekostigd door beide clubs werd later duidelijk in het welkomstwoord van beide evenementenvoorzitters. De dag begon met een beetje miezelregen, maar bij aanvang van de rit was het gelukkig droog en dat bleef het ook de hele dag. Een Volkspolizei Trabi met de trotse eigenaar in authentiek Polizei-kostuum was toch wel heel bijzonder en trok dan ook veel bekijks.

Rond 11.00 uur vertrokken de tokkelende en rokende tweetakt-Trabi’s en de met te veel motorvermogen uitgeruste en benzine slurpende Mercedessen in noordoostelijke richting over de Veluwe voor een puzzel- en toertocht. Via plaatsje als Uddel en Elspeet kwamen we vervolgens aan in Nunspeet op de Golfbaan ‘Het Rijk van Nunspeet’ voor het lunchbuffet. Na de lunch werden we verwacht voor de proef ‘Ken de lengte van uw auto’. Tussen twee pionnen met een tennisbal erop parkeren en zo dicht mogelijk voor- en achteruit rijden naar de pionnen toe zonder uiteraard de tennisbal eraf te rijden. De in de rij wachtende Trabi’s zorgden voor een blauw rookgordijn; of dit was om de Mercedes-deelnemers af te leiden, vermeldt de geschiedenis niet…
Ten slotte zijn we via de zuidwestkant van de Veluwe door plaatsen als Wissel en Emst weer teruggereden naar het eindpunt, tevens startpunt, van deze mooie rit.
Best leuk een keer per jaar met een ander automerk samen een rit te organiseren, met Borgward deden we dat al eerder. Gewoon weer een geslaagde dag: organisatoren, dank voor uw inspanning!

De impressie van Wendy, die met de Trabant op de trailer arriveerde
Arjan Eiland en Debby van Wijngaarden hadden weer een rit, samen met de Mercedes-Benz Club Nederland. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dachten wij. We zijn vaker bij ritten van Arjan en Debby geweest en we wisten dat dit ook vast weer een mooie en goed georganiseerde rit zou worden met volop puzzelen en een proef. De Trabantrijders werden al snel fanatiek, want een Trabant mag natuurlijk niet verliezen van een Mercedes! Het leuke was dat er ook vragen over zowel de Trabant als de Mercedes werden gesteld: lang leve Google op de telefoon.
Zou er een Mercedes winnen of een Trabant? Wij wilden natuurlijk dat de Trabantrijders zouden winnen, maar helaas! We hopen dat er nog een volgende rit komt samen met de Mercedes Benz Club Nederland. We willen revanche!
Alles was super voor elkaar op deze ontzettend mooie locatie, dit hotel midden in het bos; hopelijk tot een volgende keer!

Prijzen
Het beste brachten Mercedes-Benz SLK-rijders José en Geert Gieskes het er vanaf; met slechts een fout mochten zij de door Golfbaan Rijk van Nunspeet beschikbaar gestelde eerste prijs in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Trabantrijders Nienke en Jaap Groen, de derde voor Dian en Arjen Ringel met hun Mercedes-Benz C 200.
Onze club werd door de Trabant Club Nederland verblijd met een officiële ‘Urkunde’.

Nationaal Oldtimer Festival

Zondag 30 juli vindt het Nationaal Oldtimer Festival plaats op Circuitpark Zandvoort. Er worden meer dan 1.500 klassiekers verwacht en tal van merkenclubs. Er is een Concours d’Élégance en een onderhoudend muziekprogramma van Sergeant Wilson’s Army Show. Van 9.00 tot 18.00 uur is er volop te genieten!

Naast het raceprogramma en de bedrijvenmarkt is er de clubpaddock. Een groot deel daarvan wordt ingericht voor tientallen auto- en merkenclubs. Je kunt hier meer dan 700 clubauto’s vinden, die een breed beeld van de oldtimerscene in Nederland laten zien. Ook onze Mercedes-Benz Club Nederland is van de partij.

Het Nationaal Oldtimer Festival biedt een unieke kans om het circuit en je auto te leren kennen tijdens ‘Track Time’. Voor slechts € 40, – kan je 20 minuten vrij rijden op het circuit.
Voor slechts € 25, – kun je ook meedoen met de Parade: zonder helm, met passagiers en in een rustiger tempo kun je 20 minuten het circuit testen.

Eigenaren van een klassieke Mercedes-Benz van minimaal 25 jaar oud krijgen gratis entree als ze met hun oldtimer op de showpaddock komen, mits van te voren online aangevraagd via onze ledenservice onder vermelding van type en bouwjaar.

De Evenementencommissie heeft alvast 40 parkeerplaatsen gereserveerd op het voor onze club bestemde gedeelte van de showpaddock; zij gaat er dan ook vanuit dat u in groten getale aanwezig zult zijn. Wanneer u zich via onze ledenservice (bij voorkeur) of via evenementen@mbcn.nl aanmeldt, is de prijs slechts € 16, – p.p.

Clubweekend ‘Elfstedentocht’ – 1,2 en 3 september

“It sil heve”, zei Jan Sipkema toen hij aankondigde dat de 13e Elfstedentocht in 1985 zou doorgaan.
‘It giet oan’, heb ik onthouden van de twee tochten, 1985 en 1986, die uw eindredacteur tot een goed einde bracht.
Welke Friese variant op ‘het gaat gebeuren’ onze Evenementencommissie heeft gekozen om een clubweekend in Friesland aan te kondigen, is niet zo belangrijk: wel van belang is dat Jan Poldervaart een dijk van een weekend heeft neergezet. We geven hier een samenvatting, zodat u niet kunt wachten om de schaatsen uit het vet te halen, als u begrijpt wat we bedoelen…

Alvestêdetocht
Op vrijdagmiddag kunt u inchecken bij Van der Valk in Sneek, teneinde goed uitgerust op zaterdag het zuidelijk deel van het parcours af te kunnen leggen. De tocht wordt onderbroken voor een lunch en een bezoek aan Jopie Huismans museum in Workum.
Op zondag is het noordelijk deel aan de beurt en passeren we het wereldberoemde Bartlehiem. Na de lunch wijken we van de route af om Klaas de Poels ‘Stars & Coffee’ in Surhuisterveen te bezoeken. Na het deze evenementen zo kenmerkende ‘hapje en drankje’ terug in Sneek zit het uitdagende weekend erop. Logisch dat voor de ’oudjes’ – wij bedoelen natuurlijk de auto’s – twee dagen uitgetrokken zijn voor de 200 km, waarvoor Evert van Benthem tweemaal iets minder dan zeven uur nodig had…

All inclusive?
De Evenementencommissie biedt vier verschillende arrangementen aan; wij geven hier steeds de prijs voor een auto met twee personen.

A. Gehele weekend incl. overnachting€ 430,00
B. Gehele programma zonder overnachting€ 174,00
C. Deelname op zaterdag€    94,00
D. Deelname op zondag €   88,00

 
 
Naast deze basisgegevens zijn er meerdere varianten mogelijk: extra overnachtingen, extra diners, etc. Zie daarvoor, en ook voor de 1-persoonsvarianten, de website.

Arrangement A is inclusief 2 x ontbijt, 1 x dinerbuffet, toeristenbelasting en alle overige programmaonderdelen zoals die ook gelden voor B t/m D: routeboek en rallybord, koffie/thee met iets lekkers bij de start (zaterdag en zondag), lunch (zaterdag en zondag), toegang en rondleiding Jopie Huisman Museum (zaterdag), koffiebreak met appelgebak (zondag), twee drankjes met borrelhapje aan de finish (zaterdag en zondag), dinerbuffet (optioneel) op zaterdag is inclusief twee drankjes.
Inschrijven uiterlijk 15 augustus, maar is nu al mogelijk op de ledenservice.

In het volgende nummer van uw clubblad vindt u de uitgebreide aankondiging.

Schrijf nu in!

Zomerrit MBCN op zondag 25 juni 2017

Bronbeek, stukje Nederlandsch-Indië

Selamat datang!

Selamat datang! Welkom in Bronbeek, Indisch Herinneringscentrum, bij de vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Indië’. Het koloniale verleden van Nederland is het thema van Museum Bronbeek. Het museum bevindt zich naast het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen. Hier worden voormalig vrijwillige militairen verzorgd en gehuisvest. In het museum gaat het vooral om het militaire verleden in Nederlands-Indië.

Tehuis Bronbeek opende de deuren op 19 februari 1863. Het Ministerie van Koloniën, leden van het koninklijk huis en particulieren schonken voorwerpen uit Nederlands-Indië om het gebouw aan te kleden. De gangen, wanden en trapportalen van het tehuis kregen een museale functie.

Bronbeek wilde bezoekers tonen hoe ‘grootsch’ het was wat Nederland overzee verrichtte. Stukken die op de vijand waren buitgemaakt, moesten de superioriteit van het Nederlands gezag laten zien. Deze kijk bepaalde meer dan een eeuw de inrichting van het museum. Het toppunt was wel het tentoonstellen van de schedels van verslagen tegenstanders. Deze stonden keurig met naam, plaats en jaartal erbij in het museum.

De oorsprong van de collectie van Museum Bronbeek ligt vooral bij particulieren. Zij begonnen al snel na de opening van het tehuis voorwerpen aan het museum te schenken. Het museum kreeg zijn eerste voorwerp, een kris, al in 1862. Het Ministerie van Koloniën schonk de meeste stukken. Het ging vaak om door het Oost-Indisch Leger veroverd materieel. Dit leger in Indië viel namelijk niet onder het Ministerie van Oorlog, maar onder het Ministerie van Koloniën. Het bekendste voorbeeld hiervan is de collectie Atjese monsterkanonnen. Deze collectie is zowel qua omvang als kwaliteit uniek in de wereld. Ook het koninklijk huis droeg veel bij aan de collectie. De inwoners van Bronbeek hielpen ook bij het opbouwen van de collectie: zij schonken bijvoorbeeld hun onderscheidingen aan het museum

In tegenstelling tot het verleden streeft museum Bronbeek nu naar een meer evenwichtige kijk op het militaire koloniale verleden. Dit houdt in dat in elke zaal ook aandacht wordt besteed aan de tegenstanders van het koloniale gezag. Voor Atjeeërs en Japanners is ook een plaatsje ingeruimd.

Ontvangst
We starten in Arnhem. In restaurant Kumpulan van Landgoed en Museum Bronbeek wordt u vanaf 10.30 uur ontvangen met koffie en een stukje spekkoek, een typisch Indische lekkernij.
Voor het zover is, graag uw aandacht voor het volgende:
Omdat de ingang van Bronbeek vanuit de richting Velp moeilijk te bereiken is, kiezen we ervoor om via de uitgang de parkeerplaats op te rijden. Hiertoe slaat u in de Bronbeeklaan na 200 meter rechtsaf.

Programma
Om 11.30 uur begint de door gidsen verzorgde rondleiding in het museum, waarna we om 13.00 uur in de Kumpulan worden terugverwacht voor een Indische lunch. Om 14.00 uur starten we voor de toertocht, die ons door de Gelderse Vallei en over de Veluwe zal voeren.

Hapje en drankje
Even na vieren zijn we terug in de Kumpulan waar onder het genot van een hapje en een drankje kan worden nagepraat.
Om 17.30 uur, na het afscheid van de leden die spijt krijgen dat ze zich daarvoor niet hebben ingeschreven, gaan we aan tafel voor een overheerlijke Indische rijsttafel.

Hebt u zin gekregen?
De Evenementencommissie heeft een compleet programma voor u samengesteld. Zij rekent erop dat deze dag u aanspreekt en wil graag een groot aantal deelnemers verwelkomen om er met elkaar een gezellige dag van te maken!
Voor een goed verloop van deze goedverzorgde culturele dag in vindt u hier alle gegevens nog eens op een rijtje.

Start, lunch, finish & diner
Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147 (let op: zie ‘ontvangst’)
6824 MB Arnhem
026-364 92 94

Tijd

Ontvangst10.30 uur
 Start rondleiding11.30 uur
 Lunch Kumpulan13.00 uur
 Vertrek toertocht14.00 uur
 Borrel Kumpulan16.00 uur
 Diner17.30 uur


Inschrijven en betalen

Uiterlijk 17 juni 2017
Via onze ledenservice
Betaling: iDeal
Geen internet? Per post:
MBCN-Evenementen
Postbus 582
9400 AN Assen
Totaalbedrag naar: NL44RABO 0159 6190 68
(O.v.v. naam, ‘Midden’ en aantal personen)

Kosten

Auto met bestuurder€ 37,50
Bijrijder en/of extra passagier€ 37,50
Kind t/m 10 jaar€ 20,00
Diner incl. 2 drankjes€ 32,50
Kindermenu€ 16,25

Deelname is inclusief:

 • Routeboek en rallybord
 • Koffie/thee met spekkoek aan de start
 • Lunch
 • Toegang museum
 • Rondleiding met gids in museum
 • Twee drankjes met borrelhapjes aan de finish

Schrijf nu in!

Mercedes-Benz familiedag

Vincent Breur (van de R/C 107 Club) organiseert  20 mei samen met Grietje Hartog net als in 2016 een Mercedes-Benz familiedag. Van 10.30 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het grote terrein van AutoSchat in Friesland. (Locatie).
Voor deze M-B-familiedag zijn alle clubs die iets met de ster te maken hebben uitgenodigd. Er is een maximum van 200 deelnemende auto’s.
Een greep uit het programma:

 • Taxatie van uw oldtimer (opgeven bij Jan Pleijte, 0653-14 64 58)
 • Sonax poetsdemonstratie
 • Controle van het airco-systeem
 • Uitdeuken zonder spuiten
 • Stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, autohoezen en –tapijt, etc.

Met een springkussen, de catering, livemuziek en o.m. een Gullwing van Nico Ockhuisen wordt gezorgd voor een sfeervolle ambiance. Onze club is aanwezig met de promotiestand en heeft ruimte gereserveerd voor veertig auto’s.
Deelname is gratis, aanmelden kan weer via onze ledenservice.
Tot zaterdag 20 mei in Burgum!

Historic Assen Trophy

Op zondag 11 juni vindt op het TT Circuit Assen de Historic Assen Trophy plaats, georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met 402 Automotive. Onze club is met de promotiestand aanwezig en de standbemanning verwelkomt u graag!

Van 11.00 uur tot laat in de namiddag is er een aansprekend programma, met uiteraard races, maar ook met een Clubpaddock en een Concours d’Élégance. Ook zelf rijden op het circuit is mogelijk, en wel op twee manieren: vrij rijden in een sessie van 20 minuten, helm verplicht, of meedoen aan de parade, waarin in een rustig tempo zonder helm wordt gereden.
Tickets zijn te koop vanaf € 14, aanmelden via de ledenservice; kijk voor het volledige programma op www.historicassentrophy.nl.

Toertocht voor bezitters van Mercedes-Benz én Trabant

Oost ontmoet West op 19 maart op de Veluwe

trabantWie kent de tekst van het Klein Orkest, ‘Over De Muur’ niet? ‘Waar mensen in Oost Berlijn wandelen langs vlaggen en vaandels en waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan. En iedereen werkt, hamers en sikkels, terwijl in paradepas de wacht wordt gewisseld. Veertig jaar socialisme, er is in die tijd veel bereikt. En dan West Berlijn: waar juist Mercedes en Cola nog steeds op het voetstuk staan. Waar neonreclames  lokken. Dat is nou veertig jaar vrijheid…’ 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rAR6XKHfXY0[/embedyt]

 

heukelum-006De Muur viel in 1989. Velen van ons herinneren zich vast nog de eerste Trabant die zich een weg baande van het Oosten naar het Westen. Op zondag 19 maart 2017 ontmoet Oost ‘opnieuw’ West. Dan vindt de door de Trabant Club Nederland en de Mercedes-Benz Club Nederland georganiseerde toer- en puzzeltocht (maximaal 70 kilometer) over de Veluwe plaats. Beide clubs nodigen u hiervoor, als bezitter en bestuurder van een Mercedes-Benz of Trabant, van harte voor uit!

Start in Hoog Soeren
Vanaf 9.30 uur staan de deuren van Charme Hotel Oranjeoord aan Hoog Soeren 134 ín Hoog Soeren voor u open. U wordt ontvangen met één kopje koffie of thee en een gebakje, aangeboden door de beide clubs. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Om 11.00 uur worden de motoren van alle bolides gestart en wordt begonnen aan het eerste deel van de toer- en puzzeltocht over de Veluwe. Het lunchbuffet staat voor ons klaar in Nunspeet, in de mooie brasserie van de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. Deze bestaat uit koffie, thee of (karne)melk, een wit kadet met achterham, een bruin kadet met jong belegen kaas, een wit puntje met een kroket en mosterd, mosterdcrème-soep, een Griekse salade en handfruit. Voor kinderen is er een kleiner buffet met waterlimonade. De lunch van 15 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen -tot en met 12 jaar- is voor eigen rekening. Deelname aan het buffet is geen verplichting, u kunt uw deelname aangeven via het aanmeldformulier op de site van de Trabant Club Nederland. Bij binnenkomst in Hoog Soeren dient u het bedrag voor het lunchbuffet te voldoen.

Prijsuitreiking
Na de dis start het tweede deel van de tocht. En u wordt uitgedaagd! Ken uw bolide én leer de omgeving kennen, het is tenslotte een toer- en puzzeltocht! U rijdt over prachtige wegen en door fraaie dorpen om vervolgens weer te eindigen bij het Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren. Om 16.00 uur maken we bekend wie er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen worden ter beschikking gesteld door onder andere de Mercedes-Benz Club Nederland en de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. De drankjes zijn nu ook weer voor eigen rekening, maar het hotel biedt alle deelnemers er wel een klein hapje bij aan. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten. Wilt u blijven eten bij Charme Hotel Oranjeoord? Het hotel biedt een (speciaal voor dit gezelschap) driegangendiner aan voor 29,50 euro. U dient zich hier wel voor in te schrijven via sales@oranjeoord.nl. En natuurlijk is een overnachting ook mogelijk, neem dan contact op met het hotel via 055-519 1227.

dwi-109Meer informatie en aanmelden
Bij deelname ontvangt u een speciaal rallybord van deze ‘ontmoeting’ op 19 maart in Hoog Soeren. Er wordt alleen op verharde wegen gereden. Bij het hotel in Hoog Soeren kunt u goed parkeren. Wilt u deelnemen aan deze bijzondere rit ‘socialisme versus kapitalisme’? Kennismaken met nog meer autoliefhebbers? Elkaars auto’s bekijken? Meldt u dan aan via www.trabantclubnederland.nl. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Arjan Eiland of Debby van Wijngaarden, trotse bezitters van twee Trabants én een Mercedes-Benz en al jaren lid van de Trabant Club Nederland. Zij zijn bereikbaar op 055 – 366 4006.

Over de Trabant
algemeen-064De Trabant: in 1958 begon men in Zwickau aan de productie van deze ‘volkswagen’. De wagen heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabants geproduceerd. De Oost-Duitse burger moest er zeker tien jaar op wachten. Het werd een felbegeerde, trouwe kameraad en symbool voor soberheid en vooruitgang. De Trabant Club Nederland is opgericht op 18 januari 1996 en zet zich in voor het behoud en uitbreiden van het Trabantbestand in Nederland.

Over Mercedes-Benz
Benz was het merk waaronder Carl Benz auto’s bouwde. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. Hij patenteerde zijn motorwagen in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door Mannheim in juli van dat jaar. Benz’ vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte, toen ze van Mannheim naar Pforzheim reed in 1888. Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk, opgericht door Gottlieb Daimler, die tussen 1886 en 1900 auto’s bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren Gesellschaft wel bestaan, maar produceerde haar auto’s onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercédès Jellinek, de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek, één van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 36 auto’s bestelde met een gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse Marken.
De driepuntige ster, omsloten door een cirkel die Mercedes als beeldmerk voert, is in 1909 als zodanig gedeponeerd en siert sinds 1910 bij veel (maar niet alle) Mercedessen de radiateur. De Mercedes-Benz Club Nederland is een -vrijwel voor alle types Mercedes-Benz- opengestelde vereniging. Het is de enige Mercedes-Benz club in Nederland die de officiële fabriekserkenning geniet.

Een uitgebreide versie van de geschiedenis van Mercedes-Benz vindt u op deze site onder de geschiedenis van Mercedes-Benz.

Activiteitenkalender 2017

Activiteiten MBCN

Let op: Inschrijven voor clubactiviteiten gaat nu via onze ledenservice.

21 januariNieuwjaarsreceptieHilversum 
19 maartTrabant Club NederlandHoog Soeren 
(nabij Apeldoorn)
 Verslag met foto’s
25 maartAlgemene LedenvergaderingBuren 
22 aprilClubdag Regio Oost – Twente
(met programma voor (klein-)kinderen)
Eerbeek 
13 meiClubdag Regio WestLouwman MuseumLeiden 
20 meiMercedes-Benz familiedagBurgum 
11 juniHistoric Assen TrophyCircuit Assen 
05-13 juniBuitenlandreis – Wenen/PraagDüsseldorf 
25 juniZomerevenement – BronbeekArnhem 
30 juliNationaal OldtimerfestivalCircuit Zandvoort 
25 augustusClassic Wings & WheelsGilze-Rijen 
01 – 03 septemberClubweekend Regio Noord – ElfstedentochtSneek 
16 septemberOldtimerdagAppelscha 
24 septemberClubdag Regio Zuid – Limburgn.n.b. 
oktoberAlgemene Ledenvergaderingn.n.b. 
27 – 29 oktoberOldtimerbeurs Classics NLLeeuwarden 

Evenementen (Inter)nationaal

12 – 15 januariInterclassics MaastrichtMaastricht
03 – 05 februariBremen Classic MotorshowBremen (D)
03 – 05 maart40ste Antwerp Classic SalonAntwerpen (B)
05 – 09 aprilTechno ClassicaEssen (D)
12 – 14 meiConcours d’Élégance Paleis Het LooApeldoorn
17 juniOldtimerdag VianenVianen
18 juniOldtimerdag LelystadLelystad
 16 septemberOldtimerdag Alphen aan de RijnAlphen a/d Rijn

 

Kijk voor meer Mercedes-Benz gerelateerde evenementen op Mercedes-Benz Events.
Voor andere klassiekerevenementen kunt u terecht op Oldtimerweb.nl

Grote Klasse – Zilverster 1-2017

Hier vindt u de filmpjes, behorende bij het artikel “Grote Klasse” in Zilverster 1 van 2017.

Mercedes-Benz G-klasse w460 Eerste start na brandschade:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=MzZEs55EFq8[/embedyt]

MBTCN Stofhappen:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=u4iCJjMxZWI[/embedyt]

Regiodag West 2016

Regiodag West: Plassen in het Groene Hart

Lekker nazomeren in oktober

Als je in de zomer aan vrienden en bekenden vertelt dat je op 9 oktober nog een clubevenement hebt met je klassieker, dan krijg je vaak een reactie als: ”Dán nog, midden in de herfst met regen en wind?” Of deze: ”Durven die mensen dat nog, in die tijd van het jaar met hun ‘troetelkind’ op stap gaan?”

regiodag-west-2016-84Zorgen voor niets! De realiteit: zon, strakblauwe lucht en ‘muisstil’, nou ja, op wat ronkende Benzen na natuurlijk… Een korte broek was misschien een beetje overmoedig, een poloshirt of overhemd zeker niet gewaagd! Puur mazzel heet dit in de volksmond en reden genoeg om de cabriorijders te adviseren de kap omlaag te doen.

Aan belangstelling was dan ook geen gebrek, een goede tachtig deelnemers in ruim veertig Benzen sloten het rittenseizoen af. Het excuus van het clublid dat wat laat was, werd vanzelfsprekend aanvaard: hij had eerst naar de F 1-race van Max gekeken en was daarna dus pas vertrokken, uit Bunde, Zuid-Limburg!

Autobedrijf van den Hadelkamp in Montfoort had speciaal voor ons op de vroege zondagmorgen de deuren geopend. Een mooi familiebedrijf met een passie voor Mercedes-Benz getuige het occasionaanbod van ons merk.

regiodag-west-2016-92Na de koffie begonnen we aan de tocht door het Groene Hart en al vrij snel kwamen we op de Lekdijk terecht: heerlijk cruisen over de kronkelende dijk van de Lopikerwaard, met de schittering van de zon in de Lek in het gezicht, zonnekleppen naar beneden dus. We doorkruisten Zilverstad Schoonhoven om uiteindelijk via Bergambacht het ‘binnenland’ in te gaan. Via een eigenlijk afgesloten brug in Haastrecht en de dijk langs de Hollandse IJssel kwamen we terecht bij een lunchlocatie met een heleboel pk’s: de leukste manege van Gouda, dat stond althans op het bord bij de ingang. Het smaakvolle lunchbuffet werd door een groot deel der deelnemers buiten in het zonnetje genuttigd.

Tegen tweeën vertrokken de meesten van ons weer voor de middagetappe, waarin Reeuwijk-Dorp, Zwammerdam, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Woerdense Verlaat met een bezoek werden vereerd. Eigenlijk was het een verkenningstocht door het plassengebied in het Groene Hart met vaak van ‘buitenspiegel-tot-buitenspiegel-weggetjes’, liever geen tegenliggers dus…

Nabij Baambrugge werden we verrast door een onvoorziene wegafsluiting; na een omtrekkende beweging kon de geplande route richting eindbestemming weer gevolgd worden. ‘De Heeren van Maarssen’ was voor de trouwe deelnemers bekend terrein, het was de start- en eindlocatie van het Zomerevenement van juni jl. Vanwege het succes geprolongeerd zullen we maar zeggen. De zorg voor de inwendige mens was wederom prima voor elkaar en er werd volop nagepraat met een biertje in de ene en een bal in de andere hand. Dat zorgzame Jan Verweij de cabriorijders attent moest maken op een regenbuitje maakte toen niets meer uit.

Gewoon weer een geslaagde dag dankzij een hoop inspanning van de Evenementencommissie, waarvoor dank!

foto’s en tekst: Eric Mark

Aanbieding originele fabrieksnieuwe radiatormantel

191-500-01-15-kuelerverkleidung-170-serieU kunt nu uw auto een fraai aanzicht geven door de aanschaf van deze unieke aanbieding. Slechts enkele stuks van deze fabrieksnieuwe radiatormantels zijn beschikbaar.(zie foto)

Deze in de praktijk zeer lastig verkrijgbare radiatormantels zijn nu via onze club verkrijgbaar voor slechts € 725,00 exclusief verzendkosten.

De nieuwe Mercedes-AMG GT Roadster en Mercedes-AMG GT C Roadster: dubbele open Driving Performance

AMG GT C Roadster (R 190), 2016; Exterieur: designo selenitgrau magno; Interieur: Leder Nappa Exklusiv macchiatobeige; Kraftstoffverbrauch kombiniert: 11,4 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 259 g/km//AMG GT C Roadster (R 190), 2016; exterior: designo selenit grey magno; interior:Nappa leather exclusive macchiato beige; fuel consumption, combined: 11.4 l/100 km; combined CO2 emissions: 259 g/km

Mercedes-AMG zorgt voor een frisse wind in de AMG GT-familie. Letterlijk, want korte tijd na de première van de AMG GT R presenteert het sportwagen- en performancemerk uit Affalterbach twee fascinerende roadsterversies van de fascinerende sportwagen: de AMG GT Roadster en de AMG GT C Roadster. Laatstgenoemde uitvoering is een volledig nieuwe modelvariant, met een vermogen van 410 kW/557 pk en een maximumkoppel van 680 Nm tevens de krachtigste open uitvoering. De AMG GT C heeft tal van technische finesses uit de AMG GT R, zoals de actief meesturende achteras en het elektronisch geregelde achterassperdifferentieel. Met het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel garandeert de AMG GT C Roadster rijdynamiek van het hoogste niveau.

Met de beide roadstervarianten groeit de Mercedes-AMG GT-familie uit tot vijf uitvoeringen. Ook de beide nieuwe sportwagens met stoffen kap herbergen het technisch DNA van AMG, inclusief de lichte maar stijve carrosseriestructuur van aluminium plus de krachtige en efficiënte V8-biturbomotoren. Dankzij de ‘hot inside V’-constructie hebben de biturbomotoren compacte afmetingen en reageren ze vlot op het gaspedaal. De AMG GT vormt met een vermogen van 350 kW/476 pk de instap, de AMG GT C Roadster brengt het vermogen met 410 kW/557 pk op een nog hoger niveau.

Technische gegevens:

Mercedes-AMG GT RoadsterMercedes-AMG GT C Roadster
Motor4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor en directe inspuiting4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor en directe inspuiting
Cilinderinhoud3982 cm33982 cm3
Vermogen350 kW (476 pk) bij

6000 t/min

410 kW (557 pk) bij

5750-675 t/min

Maximum koppel630 Nm bij

1700-5000 t/min

680 Nm bij

1900-5750 t/min

Aandrijvingachterwielaandrijvingachterwielaandrijving
TransmissieAMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps automatische transmissie met dubbele koppelingAMG SPEEDSHIFT DCT zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling
Brandstofverbruik gecomb.9,4 l/100 km11,4 l/100 km
CO2-emissie gecomb.219 g/km259 g/km
EnergielabelGG
Gewicht (DIN/EC)1595 kg*/1670 kg**1660 kg*/ 1735 kg**
Pk-/gewichtsverhouding3,35 kg/pk2,98 kg/pk
Acceleratie 0-100 km/h4,0 s3,7 s
Topsnelheid302 km/h316 km/h
Achterassperdifferentieelmechanischelektronisch geregeld
OnderstelAMG-sportonderstelAMG RIDE CONTROL-sportonderstel met adaptief verstelbare demping
Wielen voor/ achter9,0 J x 19 / 11 J x 199,0 J x 19 / 12,0 J x 20
Banden voor / achter255/35 R 19 /295/35 R 19265/35 R19 /305/30 R 20
Remschijven voor/achter360 mm/360 mm390 mm/360 mm
Rijprogramma’svier: C, S, S+, Ivijf: C, S, S+, I, RACE

*Leeggewicht rijklaar volgens DIN zonder bestuurder; **Leeggewicht rijklaar volgens EC met bestuurder (75 kg)

De AMG GT C Roadster levert niet alleen meer vermogen en een groter koppel, maar overtuigt ook dankzij tal van technische highlights uit de Mercedes-AMG GT R, die voor nog meer rijdynamiek zorgen. Net als de AMG GT R is de AMG GT C Roadster herkenbaar aan de brede, krachtige achterzijde en de grote wielen. De AMG GT C Roadster is voorzien van een lithium-ion-accu en een exclusieve uitrusting met ondermeer nappaleder in het interieur, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA en het extra rijprogramma ‘RACE’.

De stoffen kap, leverbaar in de kleuren zwart, rood of beige, kan bij snelheden tot 50 km/h in zo’n 11 seconden worden geopend of gesloten. Een geïntegreerde aluminium dwarsbalk met rolbeugel biedt extra bescherming.

Puur geluid: AMG Performance-uitlaat
De AMG GT C Roadster is standaard voorzien van de AMG Performance-uitlaat. Dit zorgt voor een nog emotionelere geluidsbeleving. Afhankelijk van het gekozen AMG DRIVE SELECT-rijprogramma gaan twee traploos verstelbare kleppen open of dicht, waarmee het geluid wordt beïnvloed. Via een aparte knop van de AMG DRIVE UNIT kunnen de kleppen ook met de hand worden bediend. In de standen ‘Comfort’ en ‘Sport’ is er het typische diepe V8-geluid, in de standen ‘Sport Plus’ en ‘RACE’ is het geluid merkbaar emotioneler. Als optie is de inschakelbare AMG Performance-uitlaat ook voor de Mercedes-AMG GT Roadster leverbaar.

Ook de actieve luchtregeling in de grille delen de beide roadstervarianten met de AMG GT R. Verticale lamellen direct achter het front worden elektrisch geopend wanneer voor bepaalde componenten extra koellucht nodig is.

De markante AMG Panamericana-grille verwijst direct naar de autosport: ook de Mercedes-AMG GT3 is immers voorzien van deze vijftien verchroomde rechtopstaande spijlen. De voorskirt met aan weerszijden grote luchtinlaten laat de auto er breder uitzien. De schouderlijn zorgt in combinatie met de nieuwe 19 of 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen voor een krachtige en dynamische uitstraling. Ook aan de achterkant zijn er tal van noviteiten. De AMG GT C Roadster is dankzij nieuwe aluminium zijpanelen achter 57 mm breder dan de AMG GT Roadster. Daarmee is er plaats voor grotere wielen en een grotere spoorbreedte. Beide roadstervarianten zijn uitgevoerd met een in het kofferdeksel ingebouwde achterspoiler, die afhankelijk van het gekozen rijprogramma bij bepaalde snelheden elektrisch wordt in- of uitgeklapt.

Meer stijfheid, laag gewicht: doordachte materiaalmix
Voor de carrosseriestructuur van de AMG GT Roadster en de AMG GT C Roadster heeft Mercedes-AMG gekozen voor een doordachte materiaalmix. Het chassis en de carrosserie zijn gemaakt van aluminium in verschillende legeringen, terwijl de voorzijde is gemaakt van magnesium. Door de toepassing van dit extreem lichte materiaal wordt de massatraagheid voor de vooras verminderd en de handling verbeterd. Met het oog op de roadsterconstructie is de stijve structuur van de carrosserie op een aantal punten nog verder versterkt, ondermeer met behulp van extra dwarsbalken.

Het AMG-sportonderstel toont ook het autosport-DNA van de nieuwe AMG-roadsters aan. De draagarmen, verbindingen en wieldragers op de voor- en achteras zijn gemaakt van gesmeed aluminium om de ongeveerde massa te verminderen. De constructie met dubbele draagarmen maakt hoge bochtsnelheden mogelijk en garandeert optimaal wegcontact voor de bestuurder. Bij de Mercedes-AMG GT C Roadster is het sportonderstel gecombineerd met de traploos verstelbare adaptieve demping AMG RIDE CONTROL. Dit elektronisch geregelde systeem past de demping van elk wiel automatisch aan de rijsituatie, de snelheid en het wegdek aan. De Mercedes-AMG GT C Roadster is ook standaard voorzien van de actieve achterasbesturing, voor het eerst toegepast op de Mercedes-AMG GT R. Dit systeem zorgt voor een ideale combinatie van wendbaarheid en stabiliteit. Ook een elektronisch geregeld achterassperdifferentieel is voor de Mercedes-AMG GT C Roadster standaard.

Hoogwaardig en exclusief interieur|
Ook het interieur verraadt het bijzondere karakter van de roadsters. Bij het dashboard ligt de nadruk ligt op de breedtewerking. De hoge taillelijn, de concaaf uitgevoerde portierpanelen, de dynamisch oplopende middenconsole en de lage zitpositie integreren de bestuurder perfect in de cockpit. Voor het eerst is de nieuwe, lichte interieurbekleding met nappaleder Exclusief STYLE macchiatobeige leverbaar, waarmee de open sportwagen nog meer individualiteit en exclusiviteit uitstraalt. Als optie kunnen AMG Performance-stoelen besteld worden, die meer zijdelingse steun bieden. Voor het eerst kunnen deze stoelen ook worden voorzien van de hoofdruimteverwarming AIRSCARF, die open rijplezier ook bij lage temperaturen mogelijk maakt. Wie het op warme dagen juist koeler wil, kan bovendien kiezen voor de stoel-airconditioning, ook voor het eerst leverbaar in combinatie met de AMG Performance-stoelen.

Ook muziekbeleving van topniveau is in de roadsterversies mogelijk. Hiervoor zorgen het Burmester® surround sound system en het Burmester® High-End surround sound system. Beide systemen profiteren van een innovatie die AMG samen met Burmester heeft ontwikkeld: de Externed Coupled Subwoofer (ECS). Het nieuwe systeem voor indrukwekkende basweergave met een extreem diep reikend basfundament maakt de open tweezitter tot een rijdend concertpodium. In plaats van een ruimtelijk begrensde subwooferbox maakt ECS gebruik van het volledige interieur als basbox. Dit kan dankzij een speciale opening in de wielkast rechtsachter. De subwoofer is via deze opening verbonden met de carrosserie, waardoor het indrukwekkende geluid wordt weergegeven.

Mercedes me Adapter nu beschikbaar bij de Mercedes-Benz dealer

 • Inbouw gratis uitgevoerd door de (deelnemende) Mercedes-Benz-dealer
 • Informatie over de auto direct op de smartphone
 • Snelle hulp bij pech of ongeval

Mercedes Me op de tablet

Mercedes me, de gepersonaliseerde toegang tot het digitale platform van Mercedes-Benz voor innovatieve en klantgerichte services, is nu ook beschikbaar voor Mercedes-Benz-modellen die nog niet zijn verbonden. De adapter wordt gratis achteraf geïnstalleerd door de Mercedes-Benz dealer, waardoor ook huidige Mercedes-Benz-rijders via de Mercedes me adapter app digitaal verbonden zijn met hun auto.

De Mercedes me Adapter is te installeren in Mercedes-Benz modellen vanaf 2002. Op de website is te checken welke Mercedes-Benz modellen geschikt zijn voor inbouw van de adapter. Met de Mercedes me Adapter en de adapter app is belangrijke informatie over de auto altijd in te zien via de smartphone.

Klanten hebben via de app altijd en overal toegang tot specifieke services of informatie over de auto. Zo kan er hulp bij pech of een ongeval worden ingeschakeld, waarbij de gegevens en locatie van het voertuig direct wordt doorgegeven. Ook andere services, zoals een herinneringsfunctie voor de eerstvolgende APK of onderhoudsbeurt worden aangeboden. Verder kan de bestuurder nuttige informatie over de auto op afstand inzien, zoals het brandstofpeil, de locatie waar de auto geparkeerd staat en een rittenoverzicht. Bovendien wordt de klant op de hoogte gesteld van speciale aanbiedingen die speciaal beschikbaar zijn voor de Mercedes me community.

Mercedes me
Mercedes me is de gepersonaliseerde toegang tot het merk Mercedes-Benz. Onder Mercedes me zijn alle overkoepelende innovatieve en klantgerichte services, producten en lifestyle van Mercedes-Benz gebundeld. Via een persoonlijke Mercedes ID hebben klanten op www.mercedes.me toegang tot specifieke gegevens in de vorm van services, producten, aanbiedingen,  onderhoud van voertuigen en de mobiliteitsservices van Daimler – een gepersonaliseerde wereld van Mercedes-Benz. Mercedes me bestaat uit vijf domeinen en beslaat alle productrelevante gebieden:

1.       ‘Mercedes connect me’ verbindt de klant met zijn of haar auto
2.       ‘Mercedes move me’ biedt intelligente mobiliteitsoplossingen
3.       ‘Mercedes assist me’ presenteert een persoonlijk aangepaste service
4.       ‘Mercedes finance me’ biedt de klant financiële diensten op maat
5.       ‘Mercedes inspire me’ nodigt klanten uit om actief met Mercedes-Benz het  gesprek aan te gaan.
Het Mercedes me online platform is beschikbaar in het Nederlands en is compatible met uiteenlopende mobiele telefoons.

Regiodag West 2016

Plassen in het Groene Hart

Regiodag West, zondag 9 oktober 2016

HGHVH groen 3-12-2013Regiodag West (1) (Custom)In het westen van ons land ligt een relatief dunbevolkt veenweidegebied, het Nationaal Landschap ‘Het Groene Hart’. Daaromheen heen ligt de Randstadring, een stedelijke zone die het Groene Hart bijna helemaal omringt. Ontdek het Groene Hart van Holland, een oer-Hollands natuurgebied. Met streekproducten, molens en boerderijen.

Bezoek de pittoreske dorpjes en steden, geniet van de uitgestrekte natuur en de vele Hollandse plassen. Het Groene Hart kijkt naar u uit!
Regiodag West (3) (Custom)

 

 

 

Programma
Regiodag West (5) (Custom)Vanaf 10.00 uur bent u welkom bij Autobedrijf van den Hadelkamp aan de Krekenburg 7, 3417 MH in Montfoort.
Autobedrijf van den Hadelkamp is een universeel autobedrijf dat zich bezighoudt met het onderhoud aan en de in-/verkoop van alle merken, Mercedes-Benz in het bijzonder, zowel personen- als bedrijfsauto’s.

Tijdens de koffie met iets lekkers kunt u kennismaken met de andere deelnemers en hun mooie automobielen bewonderen. Aansluitend verzorgt Ad van den Hadelkamp een rondleiding door zijn bedrijf.

Regiodag West (1)Om 11.30 uur vertrekken we voor een tocht door de Lopikerwaard en rijden we een route die ons over mooie bochtige dijken langs de Hollandse IJssel en door kleine oude dorpjes voert.

Wij komen rond 13.00 uur aan bij ‘Restaurant Skoop Boskoop’, adres Alphenseweg 8, 2771 XK te Boskoop, gelegen in het water van de Gouwe. Hier staat een lunchbuffet voor ons klaar.

Het tweede gedeelte van de dag voert ons via smalle wegen en dijkjes, door leuke dorpjes en langs sappige weilanden rond de Reeuwijkse- , Nieuwkoopse- en Vinkeveense Plassen, waarna wij de Vecht tot in Maarssen volgen.

Om ongeveer 15.30 – 16.00 uur arriveren we bij ‘De Heeren van Maarssen’aan de Maarsseveensevaart 7a, 3601 CC in Maarssen, waar wij de dag afsluiten met een hapje en een drankje; vanaf 17.00 uur kan een ieder de thuisreis weer aanvaarden.

Voor de eigen bijdrage van slechts € 15,- p.p. beleeft u het Groene Hart van nabij, meldt u zich dus gauw aan! Even ter verduidelijking, per persoon 1 ticket, dus 2 personen=2 tickets, 3 personen=3 tickets etc. 

Deze dag is voor de ‘dichtbij’ wonende leden uit de Regio West, maar uiteraard zijn leden uit andere regio’s ook van harte welkom! Als uw auto geschorst is, is dat geen probleem: geef dit aan op het inschrijfformulier en wij zorgen ervoor dat uw deelname wordt gemeld bij de Belastingdienst.

De evenementencommissie rekent op uw deelname!

Regiodag Oost 2016

foto’s: Eric Mark

Negen awards voor Mercedes-Benz en smart bij ‘Red Dot Award: Communication Design 2016’

Tijdens de 2016-editie van de ‘Red Dot Award: Communication Design’ heeft de 26-koppige internationale jury de Daimler-merken Mercedes-Benz en smart onderscheiden met niet minder dan negen awards voor hun hoge designkwaliteit.

De nieuwe Lifestyle Configurator won in liefst drie categorieën:

Red Dot Award: Communication Design 2016 – Neun Preise für Mercedes-Benz und smart // Red Dot Award: Communication Design 2016 – Nine awards for Mercedes-Benz and smart

 • De ‘Red Dot Award: Best of the Best’ in de categorie ‘eCommerce’
 • ‘Red Dot’ in de categorieën ‘Online’
 • ‘Interface Design’.

Daarnaast werd een ‘Red Dot’ toegekend aan de vakbeurspresentatie van Mercedes-Benz tijdens de IFAT (categorie ‘Fair Stands’), aan de IAA 2015 merkbijlage ‘No one has to drive Mercedes’ (categorie ‘Advertising’) en aan het boek ‘Mercedes-Maybach S 600 Pullman – Book of Inspiration (categorie ‘Publishing & Print Media’). smart sleepte eveneens drie prijzen in de wacht: een ‘Red Dot Award: Best of the Best’ voor de campagne ‘Car Parks’ (categorie ‘Advertising Print Campaign’) en voor de tv-commercial ‘Shock’ (in de categorieën ‘Film Craft’ en ‘TV Commercials’).

Een jury van 26 internationale specialisten kende prijzen toe voor de beste inschrijvingen in 21 disciplines. De awards worden op 4 november aanstaande tijdens het Red Dot Gala in het Konzerthaus in Berlijn aan de winnaars uitgereikt.

Lifestyle-KonfiguratorMercedes-Benz Lifestyle Configurator
Tijdens de IAA 2015 in Frankfurt was Mercedes-Benz de eerste autofabrikant die als onderdeel van zijn ‘Best Customer Experience’ verkoop- en marketingstrategie een Lifestyle Configurator introduceerde. In plaats van modellen, motoren en lakkleuren kunnen klanten op www.mercedes-benz.com/lifestyleconfigurator/ hun persoonlijke lifestyle kiezen, uiteenlopend van meubels en reizen tot muziek en sport. Dit compleet nieuwe type car configurator doet vervolgens automatisch suggesties voor individueel samengestelde auto’s, volgens het principe ‘laat me zien hoe je leeft, dan laat ik je de perfecte bijpassende auto zien’.

Red Dot Award: Communication Design 2016Mercedes-Benz vakbeursstand op de IFAT 2016
Als onderdeel van de vakbeurspresentatie van Mercedes-Benz op de IFAT – de belangrijkste beurs ter wereld op het gebied van milieutechnologie – die van 30 mei t/m 3 juni 2016 in München plaatsvond, presenteerde Mercedes-Benz zijn producten als voetbalspelers in aanloop naar de UEFA EURO 2016. Daartoe was de stand op de vakbeurs ontworpen als een stadion met gras, een tribune en een scorebord. De tentoongestelde auto’s fungeerden als de ‘sterren’ die vanuit de tunnel het veld betraden en vol vertrouwen de line-up vormden. De link met voetbal werd systematisch doorgevoerd, van het standontwerp tot de giveaways. De presentatie op de vakbeurs was een samenwerking van Mercedes-Benz Sales Germany, het in Karlsruhe gevestigde bureau Schäuble GmbH dat verantwoordelijk was voor de complete opzet, en Waidmann/Post uit Braunschweig, een bedrijf dat gespecialiseerd is in ruimtelijke communicatie.

‘No one has to drive Mercedes’ merkcampagne
Mercedes-Benz presenteerde het thema ‘autonoom rijden’ op kunstzinnige wijze in de letterlijke zin van het woord als merkbijlage voor transregionale Duitse dagbladen. Op deze manier vestigde het merk tijdens de IAA 2015 in Frankfurt de aandacht op zijn automotive visies. Kunstenaar Sarah Illenberger creëerde vijf settings om de Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion in de spotlights te zetten. Ze experimenteerde met de spanning tussen technologische toekomst en artistiek handwerk. Via deze settings werden de boeiende features van de F 015 door Illenberger doorvertaald naar een expressieve visuele wereld waarin bezoekers kennis konden maken met de visie van Mercedes-Benz op zelfrijdende auto’s. De bijlage werd ontwikkeld door het creatieve bureau antoni uit Berlijn.

‘Mercedes-Maybach S 600 Pullman – Book of Inspiration’
Red Dot Award: Communication Design 2016

Red Dot Award: Communication Design 2016Schwarz Gruppe Design uit Stuttgart tekende voor het ontwerp van het extra-large, exquise ‘Book of Inspiration’ voor de Mercedes-Maybach S 600 Pullman. Het boek is een hommage aan de vijfde generatie van de ultralange prestigelimousine vanwege diens hoge standaards en indrukwekkende voorkomen. Dit boek werd door de German Design Councel eveneens onderscheiden met een award tijdens de ‘Automotive Brand Contest 2016’. Deze internationale verkiezing prijst bovengemiddelde product- en communicatiedesigns binnen de auto-industrie.

smart ‘Car Parks’ campagne
Red Dot Award: Communication Design 2016De ‘Car Parks’ campagne – ontwikkeld door BBDO Agency – startte in 2015 en laat op indrukwekkende wijze zien dat de complete stad voor een smart één grote parkeerplaats is. Visueel worden Berlijn, Londen en Rome op hun kleinst weergegeven, in een parkeerterrein. De steden worden gesymboliseerd door hun respectievelijke, typerende gebouwen. Alleen een smart is in staat een parkeerplekje te vinden in deze jungle. Met name de smart fortwo is de ideale auto voor de stad vanwege zijn kleine ruimtebehoefte en een minidraaicirkel van slechts 6,95 meter. De ‘Car Park’ billboards stonden op centrale locaties in Berlijn, waaronder op de Potsdammer Platz, en waren in special interest magazines te zien.

smart ‘Shock’ tv-commercial
Is de nieuwe smart forfour een echte smart? De tv-commercial ‘Shock’ geeft het antwoord op die vraag. De rijsensatie in de nieuwe smart forfour is zó vergelijkbaar met die van zijn iconische broer, de smart fortwo, dat de bestuurder vergeet dat de auto een achterbank heeft. Dat kan voor een echte schok zorgen, zoals de spot laat zien. BBDO Agency tekende eveneens voor deze vermakelijke en verrassende commercial.

Over de ‘Red Dot Award: Communication Design’
De ‘Red Dot Award: Communication Design’ wordt jaarlijks georganiseerd en gepresenteerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De verkiezing richt zich op alle creatievelingen van bureaus en designbedrijven, freelancers en ondernemingen. Los van de ‘Red Dots’ in 21 categorieën worden tevens de eervolle vermeldingen ‘Red Dot: Agency of the Year’ en ‘Red Dot: Brand of the Year’ toegekend. Tot 2001 stond de ‘Red Dot Award: Communication Design’ bekend onder de naam ‘German Award for Communication Design’.

Zomerrit 2016

De Vechtstreek, de achtertuin van Amsterdam

Zomerevenement 26 juni 2016

Tekst en foto’s: Eric Mark

Veel enthousiaste clubleden waren aanwezig op het eerste landelijk georganiseerde evenement van dit jaar in Maarssen. Een kleine zestig gekoesterde sterren, met bouwjaren die varieerden tussen 1951 en 1999 gaven kleur aan het 130-jarig bestaan van Mercedes-Benz. De Borgwardclub was naar aanleiding van de contacten gelegd tijdens de voorbereiding van het Isabella-verhaal uit De Zilverster 2016-1 ook uitgenodigd en gaf met een zevental Isabella’s, waaronder enige wonderschone coupés, ook acte de présence.

Restaurant ‘De Heeren van Maarssen’ was de start- en eindlocatie van deze prachtige rit door de Vechtstreek, vaak de achtertuin van Amsterdam genoemd. De route ging over prachtige, kronkelende wegen langs de oevers van de Vecht en de Waver. Uiteraard reden we ook een rondje om de Vinkeveense Plassen met pittoreske plaatjes en ongerept natuurschoon; een mooie combinatie toch: genieten van onze Benz en van de omgeving, zoals iedereen die graag ziet op zo’n dag.

Bij het sfeervolle en op een schitterende locatie gelegen ’Drechthuis’ in Loosdrecht langs de Drecht, een zijriviertje van de Loosdrechtse Plassen, maakten we gebruik van een zeer uitgebreid lunchbuffet, waarna we de route via idyllische weggetjes vervolgden met de Vecht steeds als rode draad. In de omgeving van Loosdrecht kwamen we langs kasteel-museum Sypesteyn, helaas te regenachtig om te bekijken, want we werden op dat moment een half uur lang getrakteerd op een gigantisch waterballet, een waterdichtheidsproef voor de cabriorijders, die al eerder op de dag een keer hadden moeten stoppen om het dak te sluiten. Ach, een test als deze kan nooit kwaad, bekijkt u het maar positief: lekt het nergens en blijven de ruitenwissers het doen?

Na de regen kwam de spreekwoordelijke zonneschijn en dat kwam op onze eindlocatie gelukkig weer goed van pas. Met een gezellige samenkomst onder het genot van een drankje en een hapje werd een geslaagde dag afgesloten. Dank aan de evenementencommissie en complimenten voor het uitstekend verzorgde routeboek!