Classic Wings & Wheels 2015

2015Wings&Wheels
Op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen werd op 22 augustus 2015 voor de zevende keer de Classic Wings & Wheels dag georganiseerd. Deze uiterst interessante dag wordt jaarlijks georganiseerd door de Rotary Club Oosterhout in samenwerking met Circuit Park Zandvoort.

Enthousiaste bezoekers zien er de Nederlandse versie van het Goodwood Revival festival in. De dag genereerde een uitstekende opbrengst va € 50.000 die gedoneerd werd aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Chapeau!

 

 


Hieronder volgt een impressie van Armand van Ommeren:

Wings & Wheels (19)GrWings & Wheels (2)GrEen geweldig evenement waar ik al een paar maal was en dat me elke keer weer fascineert. En ik ben blijkbaar niet de enige, gezien het overweldigende aantal bezoekers. De combinatie van auto’s en vliegtuigen bekijken, racen en meevliegen met historische vliegtuigen spreekt veel mensen aan. Zoals zo vaak kunnen we vaststellen dat de thuisblijvers ongelijk hadden. Geholpen door het weer, warme en wolkeloos, schitterende auto’s en perfecte catering.

Wat ook direct opvalt, is dat je in auto’s alleen al talloze verschillende hobby’s kunt bedrijven: restaureren, rijden, racen, opvoeren, zelf bouwen, het was er allemaal.
Ook waren er vele merkenclubs met tientallen, nee honderden auto’s aanwezig. Ontelbare Jaguars, Ferrari ’s, Alvissen, Lancia’s, Aston Martins en natuurlijk Mercedessen.

Wings & Wheels (28)Gr Wings & Wheels (62)GrSpectaculair waren de vliegshows die dan ook veel bekijks trokken. Wel vraag je je af of dit nog wel kan vandaag de dag: de afgelopen tijd werden we opgeschrikt door meerdere ernstige ongevallen bij stuntvliegen en niemand kan ontkennen dat stunts een verhoogd risico in zich dragen. En áls er iets gebeurt, kun je nergens naar toe; het gaat dan ook veel te snel.

Zo’n vliegtuig gaat met 100 m/s of meer door de lucht en op het moment dat je meent te zien dat er iets mis gaat, is het al te laat. Gezegd moet worden dat bij deze shows een ruime veiligheidsmarge in acht werd genomen.

 

Het racen gaf menig coureur in spé – waaronder onze voorzitter – de kans om zich eens lekker uit te leven, wat de motor van sommige auto’s tot een voortijdig einde bracht.

Wings & Wheels (43)GrHet aantal deelnemers van onze club viel me tegen, wat deels te wijten was aan de indruk dat het evenement wel erg duur was. Onterecht: hoewel het bedrag fors was, kreeg je voor dat bedrag een dag gratis vertier voor twee, inclusief uitgebreide catering van voortreffelijke kwaliteit! Ondanks de gebrekkige publiciteit op dat punt was het gigantisch druk en kon men na afloop € 50.000,- overmaken aan de Nederlandse Brandwonden Stichting.

 

Komt u volgende keer ook?

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=biDyuAqoOX4[/embedyt]