Clubweekend ‘Elfstedentocht’ – 1,2 en 3 september

“It sil heve”, zei Jan Sipkema toen hij aankondigde dat de 13e Elfstedentocht in 1985 zou doorgaan.
‘It giet oan’, heb ik onthouden van de twee tochten, 1985 en 1986, die uw eindredacteur tot een goed einde bracht.
Welke Friese variant op ‘het gaat gebeuren’ onze Evenementencommissie heeft gekozen om een clubweekend in Friesland aan te kondigen, is niet zo belangrijk: wel van belang is dat Jan Poldervaart een dijk van een weekend heeft neergezet. We geven hier een samenvatting, zodat u niet kunt wachten om de schaatsen uit het vet te halen, als u begrijpt wat we bedoelen…

Alvestêdetocht
Op vrijdagmiddag kunt u inchecken bij Van der Valk in Sneek, teneinde goed uitgerust op zaterdag het zuidelijk deel van het parcours af te kunnen leggen. De tocht wordt onderbroken voor een lunch en een bezoek aan Jopie Huismans museum in Workum.
Op zondag is het noordelijk deel aan de beurt en passeren we het wereldberoemde Bartlehiem. Na de lunch wijken we van de route af om Klaas de Poels ‘Stars & Coffee’ in Surhuisterveen te bezoeken. Na het deze evenementen zo kenmerkende ‘hapje en drankje’ terug in Sneek zit het uitdagende weekend erop. Logisch dat voor de ’oudjes’ – wij bedoelen natuurlijk de auto’s – twee dagen uitgetrokken zijn voor de 200 km, waarvoor Evert van Benthem tweemaal iets minder dan zeven uur nodig had…

All inclusive?
De Evenementencommissie biedt vier verschillende arrangementen aan; wij geven hier steeds de prijs voor een auto met twee personen.

A. Gehele weekend incl. overnachting€ 430,00
B. Gehele programma zonder overnachting€ 174,00
C. Deelname op zaterdag€    94,00
D. Deelname op zondag €   88,00

 
 
Naast deze basisgegevens zijn er meerdere varianten mogelijk: extra overnachtingen, extra diners, etc. Zie daarvoor, en ook voor de 1-persoonsvarianten, de website.

Arrangement A is inclusief 2 x ontbijt, 1 x dinerbuffet, toeristenbelasting en alle overige programmaonderdelen zoals die ook gelden voor B t/m D: routeboek en rallybord, koffie/thee met iets lekkers bij de start (zaterdag en zondag), lunch (zaterdag en zondag), toegang en rondleiding Jopie Huisman Museum (zaterdag), koffiebreak met appelgebak (zondag), twee drankjes met borrelhapje aan de finish (zaterdag en zondag), dinerbuffet (optioneel) op zaterdag is inclusief twee drankjes.
Inschrijven uiterlijk 15 augustus, maar is nu al mogelijk op de ledenservice.

In het volgende nummer van uw clubblad vindt u de uitgebreide aankondiging.

Schrijf nu in!