De Mercedes-Benz W123 40 jaar jong

De Mercedes-Benz W 123 bestaat nu 40 jaar. Hij werd gebouwd vanaf januari 1976 tot januari 1986 en bleek door alle jaren heen een enorm verkoopsucces. Mercedes-Benz bracht een groot aantal varianten uit en telkens was er een zeer kooplustig publiek voor. Het begon allemaal met de normale sedanuitvoeringen in 1976 maar al in 1977 volgde een Coupé (C 123) en een stationcarmodel: de voor Mercedes volledig nieuwe T-klasse (S 123). De T staat voor ‘Touristik’ en ‘Transport’.

230 W123De sedan toont vele technische vernieuwingen o.a. op het gebied van de passieve en actieve veiligheid. De W 123 serie heeft bij haar introductie al een incubatieperiode van vijf jaar doorlopen. In die periode werd veel ontworpen en weinig geaccepteerd, met name ook op esthetisch gebied. Er werd afscheid genomen van de beeldbepalende verticale koplamp opstelling, bekend van o.a. de ‘Heckflosse’ en de ‘Pagode’. Het was een nieuwe tijd met een nieuwe lijnvoering en dus met horizontaal geplaatste koplampen.

Baanbrekende technische innovaties op het gebied van de veiligheid waren de mogelijkheid om de W 123 met ABS uit te kunnen rusten (vanaf augustus 1980) en het kunnen bestellen van airbags (vanaf januari 1982). Dan nog wel dure opties, maar toch. Een verdere verbetering aan de stijfheid van het passagierscompartiment was voor Mercedes bijna vanzelfsprekend en dit gold ook voor het zeer ruime aanbod in motorvarianten. Dieselmotoren waren prominent aanwezig. Tenslotte kreeg de W 123 ook nog eens de voorwielophanging uit de duurdere S-Klasse wagens gemonteerd.

Er waren wagens met een verlengde wielbasis en chassis geschikt voor speciale opbouwwensen. Er waren wagens die alleen in de USA op de weg verschenen (de 300 CD turbo coupé) en het enige wat te wensen overbleef was een cabriolet maar deze werd nooit uitgebracht. Toch waren ze er wel maar dan gemaakt vanuit particulier initiatief.

 

Mercedes-Benz Typ 280 CE, Baureihe 123

Bij de Coupé was er, net als bij de eerder verschenen Strich 8 Coupé, een duidelijke technische en stilistische verwantschap met de sedans, maar werd de Strich 8 Coupé nog gebouwd op een onverkort onderstel, bij de W 123 Coupé werd de lengte ten opzichte van de sedan met bijna 10 cm. ingekort, wat leidde tot een duidelijker afgebakend Coupé-model dat zo gewoon een aantrekkelijker design meekreeg.
Mercedes-Benz Typ 300 TDDe W 123 combi, het zogenaamde T-model werd in 1977 de derde carrosserievariant en werd vanaf april 1978 gebouwd in Bremen. Technisch en stilistisch waren er, op de achterpartij na, geen veranderingen met de sedan. Het motorenaanbod omvatte ook een 300 TD Turbodiesel wat een noviteit was. In nauwelijks acht jaar werden er van de T-klasse vrijwel 200.000 stuks gebouwd.

De gehele W 123 serie heeft zich ook nog op een ander gebied onderscheiden. Het was een periode waarin bij Mercedes-Benz kleurgebruik een grotere rol dan nu speelde.

Vanaf 1993 gaan bij Mercedes de auto’s die het bovenste segment van de middenklasse voertuigen vormen E-Klasse heten. De W 123 is eigenlijk een E-Klasse avant la lettre.

Een wagen die zoveel te bieden had en dus zolang in productie bleef, zo’n wagen bereikte een totale productie van bijna 2,7 miljoen stuks. Vanwege de hoge kwaliteit is ook nu nog, 30 jaar nadat de laatste W 123 van de band rolde, de auto niet uit het straatbeeld verdwenen. Een groot compliment voor Mercedes-Benz en een groot compliment aan al die zorgvuldige eigenaren.