Duizend mijl girl power: Susie Wolff en Ellen Lohr in de Mille Miglia

Van de SSK tot de 300 SL – Mercedes-Benz Classic wordt dit jaar door tien eigen auto’s vertegenwoordigd tijdens de Mille Miglia. Het evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 mei en telt duizend mijl over een parcours van Brescia naar Rome en terug. Voor het eerst schrijft Mercedes-Benz Classic een damesteam in. Coureur en nieuwe merkambassadeur van ‘She’s Mercedes’ Susie Wolff deelt de cockpit van een 300 SL met Ellen Lohr. Een tweede primeur is er voor de raceversie van de Mercedes-Benz 190 SL. Een roadster van dit type nam in 1956 deel aan de straatrace en staat dit jaar – precies zestig jaar later – opnieuw aan de start van de Mille Miglia.

Stars & Cars, Stuttgart, 12.12.2015Duizend mijl door Italië gecombineerd met automobiele fascinatie in de unieke historische voetsporen van de autosport: dát is de Mille Migliaregelmatigheidsrit, die gehouden wordt ter herinnering aan de straatrace die plaatsvond van 1927 tot 1957 (en die door Mercedes-Benz gewonnen werd in 1931 en 1955).

Het merk uit Stuttgart, automotive sponsor van de Mille Miglia, wordt direct geassocieerd met deze legendarische competitie. In 2016 onderstreept Mercedes-Benz Classic opnieuw de innige band met de cultuur en traditie van de Mille Miglia door een sterke aanwezigheid bij de startopstelling. Afkomstig uit de eigen ondernemingscollectie, zijn de klassieke auto’s vertegenwoordigers van alle Mercedes-Benz modellen die destijds deelnamen aan de straatrace. De supercharged SS en SSK toerwagens roepen herinneringen op aan de overwinning van Rudolf Caracciola met Wilhelm Sebastian in een Mercedes-Benz SSKL in 1931. De Mercedes-Benz SS wordt dit jaar bestuurd door merkambassadeur Bernd Mayländer.

Classic Days Schloss Dyck 1.-2.08.2015Mercedes-Benz Classic slaat een nieuwe mijlpaal met hun eerste damesteam. De Mercedes-Benz rijders Susie Wolff en Ellen Lohr vormen een team voor de duizendmijlsrace in een Mercedes-Benz 300 SL (W 198). Voor Susie Wolff wordt de Mille Miglia haar eerste ervaring als merkambassadeur voor het ‘She’s Mercedes’-initiatief van Daimler, waarmee de fabrikant uit Stuttgart meer nadruk wil leggen op de behoeften van vrouwen.

‘She’s Mercedes’ is de naam van een initiatief gericht op vrouwen. Het combineert een internetplatform met exclusieve evenementen op verschillende locaties, verkooptrainingen en de ontwikkeling van nieuwe service- en mobiliteitspakketten. Alle activiteiten zijn gericht op dialoog – aan beide zijden. Het ‘She’s Mercedes’-netwerk staat succesvolle vrouwen toe om standpunten uit te wisselen, nieuwe ideeën te ontwikkelen en contacten te leggen. ‘She’s Mercedes’ brengt de Mercedes-Benz merkwereld ook dichter bij vrouwen en leert ons tegelijkertijd meer over hun mobiliteitsbehoeften.

Susie-Wolff-mille-miglia-2016-macerata_Foto-LBMet hun deelname aan de Mille Miglia, roept het damesteam Wolff/Lohr herinneringen op aan succesvolle vrouwelijke Mercedes-Benz coureurs, daterend uit de jaren twintig. Zoals Ernes Merck in haar Mercedes-Benz Typ S die als tweede finishte achter Rudolf Caracciola in de internationale Klausen-race in 1927, en Ewy Rosqvist die met Ursula Wirth won in, onder andere, de Touring Grand Prix van Argentinië in 1962.

Tweede première voor de 300 SL

De Mercedes-Benz 190 SL maakt dit jaar zijn debuut tijdens de Mille Miglia-regelmatigheidsrit. Het was pas in 2015 dat historici onomstotelijk bewijs leverden dat de compacte roadster in 1956 aan de start van de legendarische straatrace stond. Dat maakt het een authentieke deelnemersauto van de Mille Miglia, wat een vereiste is waaraan modellen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deelname aan de gerenommeerde regelmatigheidsrit. Naast de auto van MercedesBenz Classic, een raceversie van de elegante sportauto, verschijnen vier privé ingeschreven 190 SL’s aan de start. Het Mercedes-Benz fabrieksteam bestaat verder uit zes 300 SL’s (W 198), een 220 a (W 180) en een 180 D (W 120). In totaal nemen dit jaar dertig Mercedes-Benz klassiekers deel aan de Mille Miglia.

Mille-Miglia-2016-Route.001De route van de Mille Miglia beslaat 1.600 kilometer van Brescia naar Rome en terug. Het programma begint met een technische inspectie in Brescia op 17 mei (dinsdag). De eerste etappe, op 19 mei (donderdag), leidt de deelnemers van Brescia via Sirmione, Ferrara en Ravenna naar Rimini. Op 20 mei (vrijdag) vervolgt de race door San Marino terug naar de Adriatische kust en door de Apennijnen naar Rome. Op 21 mei (zaterdag) is de wedstrijdetappe van Viterbo, Florence, Bologna en Modena naar Parma. De vierde en laatste etappe, op 22 mei (zondag), leidt de deelnemers van Parma via Cremona, Monza en Bergamo terug naar Brescia. Het startveld voor de Mille Miglia van 2016 bestaat uit 665 auto’s uit veertig landen. Daarvan namen er zeventig deel aan de Mille Miglia in de dagen dat het nog een straatrace was.

Met de unieke concentratie van opmerkelijke historische voertuigen, wordt de Mille Miglia door klassiekerliefhebbers als een zeer speciaal museum op wielen beschouwd. Maar, wanneer de race zijn gang door Italië maakt, wordt de cultuur van sportieve mobiliteit ook richting de toekomst gedragen, want het duizendmijlsevenement is ook het podium voor de Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge, die vóór de regelmatigheidsrit plaatsvindt. De Challenge bestaat uit verschillende generaties SL en vele Mercedes-AMG en AMG-modellen, evenals andere zeer kostbare klassiekers uit de merkhistorie van Mercedes-Benz.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=-xrpPU9jISM[/embedyt]

Bron: Mercedes-Benz.nl