Historisch Festival Vreeland 2015

Een trucktentoonstelling in Midden Nederland

Tekst en foto’s: Rob Pekelharing

Vreeland (1)GrVan 14 tot 16 augustus jl. werd het Historisch Festival in Vreeland gehouden. Tinus Vet had geregeld dat daar een aantal klassieke Mercedes-Benz vrachtauto’s aanwezig was. Na het bezoek aan het evenement ben ik mij eens gaan verdiepen in deze vrachtauto’s en hoe de ontwikkeling daarvan verliep. Daarbij ontkom je niet aan stuk historie waarin de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelt. En dat sluit weer aan bij het thema van het festival: ‘70 jaar bevrijding in de Vechtstreek’.

Zaterdagmiddag 15 augustus was het aardig weer en ben ik met mijn 300 SL (R 129) naar Vreeland gereden, een ritje van vijftien kilometer. Dat ik in mijn eentje met een sportieve open auto kwam aanzetten gaf enig commentaar. Er was aardig wat belangstelling op het terrein dat normaal dienst doet als weiland.

Gelijk bij binnenkomst vielen de militaire voertuigen op die volledig binnen het thema van het weekeinde vielen. De Mercedes LKW’s (LastKraftWagen) stonden bij elkaar. Ze bevonden zich voor zover ik kon beoordelen in goede staat en waren nogal verschillend in opbouw wat betreft aanhangers/opleggers. Bijna alle trucks droegen de naam van een transportbedrijf. Sommige hadden nog de originele namen, andere waren later aangebracht op een vergelijkbare truck.

Vreeland (2)GrDe eigenaren hadden meestal een bijzondere band met hun LKW, die vaak uit het familiebedrijf kwam en zich nog steeds in dat bedrijf bevindt. Vaak ook had de huidige eigenaar vroeger met een dergelijk model gereden.

De nadruk lag op het model L 312. Deze vrachtauto werd belangrijk in de ontwikkeling van het naoorlogse transport. Naast de vrachtauto’s waren er ook andere Mercedes-Benz gerelateerde producten te vinden. Zo stond er een kleine Unimog met een grote trailer met kraan en ook het merk Hanomag ontbrak niet. Om het evenement nog wat leuker te maken was ook een aantal oudere personenauto’s tentoongesteld. Van Mercedes-Benz kwam ik een Ponton uit de jaren vijftig tegen evenals een 280 S met origineel Nederlands kenteken uit 1971.

Hanomag (Hannoverschen Maschinenbau Aktien Gesellschaft) was een Duitse fabrikant van treinen, personenauto’s, vrachtwagens, tractoren, grondverzetmachines e.d. De personenautoproductie liep van 1925 tot in de Tweede Wereldoorlog. De LKW-productie liep wel door. In 1969 fuseerde Hanomag met Henschel om te overleven. Twee jaar later nam Mercedes-Benz het nieuwe bedrijf over.

Vreeland (3)GrNaast de tentoongestelde legervoertuigen, vrachtauto’s, tractoren en wat klassieke personenauto’s was er van alles te doen op het terrein. Er stond een hooimachine balen hooi te maken, er waren diverse kraampjes met autospullen en er waren allerlei versnaperingen te verkrijgen. Een ijsje was verkrijgbaar bij de ‘Italiaans ijs met slagroom’-Simca 1100. Verder werd een rondrit georganiseerd waarbij de voertuigen langs een podium het terrein konden verlaten. Ter plekke werd dan wat verteld over de betreffende wagen.

Wat mij betreft een geslaagd evenement en een bezoek zeker waard.