Najaarsrit 2011

Met het najaarsevenement van 2011 op 25 september werd naast het 125-jarig bestaan van Mercedes-Benz meteen ook het 90-jarig bestaan van EMA gevierd. De tourrit die onder een stralende zon werd verreden voerde de auto’s door het mooie Brabant, waarbij ook nog even onze zuiderburen met een bezoekje vereerd werden.

De tussenstop was bij de EMA in Weert, waar de lunch genuttigd werd, waarna weer verder werd gereden richting EMA Eindhoven, waar verschillende demonstraties gegeven werden, onder meer een spuitcabine kon in werking gezien worden. Na het bezoek aan deze Mercedes-Benz dealer ging de rit weer terug naar het startpunt in Valkenswaard, waar ook de collectie van Christian de Vaan te bewonderen was in zijn pas geopende museum.

In het museum kon je zien dat de bekende driester niet alleen op auto’s prijkt, maar op een uiteenlopend aantal artikelen, waar misschien de grote verscheidenheid aan naaimachines nog het meest opvalt. Op de benedenverdieping stonden de verschillende Mercedessen uit Christian’s verzameling te pronken.

Kortom: een prachtige afsluiting van de evenementen van 2011.