Regiodag Zuid 2015

Te gast bij Mercedes-Benz-specialist Sterdome te Goes

Tekst en foto’s: Jan Poldervaart

Regiodag Zuid (2)GrRegiodag Zuid (5)GrOp 3 oktober 2015 waren we te gast bij Sterdome te Goes. Eigenaar Paul van de Guchte, zichtbaar trots op zijn mooie bedrijf, had een aantrekkelijk programma samengesteld.

Voor de techneuten was er een demonstratie van Protech over onderhoud van de auto en het opwaarderen van de lak door middel van polijsten. Leuk dat ook een aantal Zuid-Nederlandse Rolls-Royce-eigenaren aanwezig was bij het ochtendprogramma.

 

In de showroom verzorgde Els Swart een mini-workshop fotografie. Leuk om te zien dat de nieuw verworven kennis later die dag meteen in de praktijk werd gebracht.

De Zeeland-marathon veroorzaakte extra drukte op de wegen, waardoor een aangepaste route naar de lunchlocatie noodzakelijk was. Volg de MBCN-evenementenbus en je krijgt de mooiste plekjes van Zeeland te zien, dwars door het boerenland.
De boeren waren overal bezig den oest binaolen, vooral juun en suukerbêête.

Regiodag Zuid (6)GrRegiodag Zuid (15)GrIn Westkapelle op de Zeedijk stond de lunch klaar. Met een schitterend uitzicht over een kalme zee een mooi vertrekpunt voor de tweede etappe, wederom onder aanvoering van de MBCN-bus richting Vlissingen. Rustig cruisen over de boulevard met de waarderende blikken van de honderden toeschouwers, daar word je vrolijk van! Na een eerbetoon aan Michiel de Ruyter werd koers gezet naar het eindpunt, het Duinhotel in Burgh Haamstede. Op het terras met uitzicht op het zweefvliegveld kon worden nagepraat over dit laatste evenement van 2015.

Het was een mooie dag en nie aors!