Zomerrit 2015

Een Zomerevenement in Zuidoost-Noord-Brabant

met Maas, Peel en Boerenbond

Verslag: Richard Kuijstermans
Impressies: Susanne Koemans

Zaterdag 27 juni beloofde een mooie dag te worden en met 58 aangemelde equipes bovendien een gezellige. Ritmeester Jan Poldervaart had wederom een prachtige rit in petto.             

Zomerevenement Vroeg in de ochtend om 8.00 uur uit Gouda vertrokken. Na anderhalf uur rijden aangekomen in Smakt, de startlocatie van deze zomerrit. Na een kop koffie en een heerlijk plakje cake in ‘t Pelgrimshuis in de St. Jozeflaan zijn we rond 10.00 uur gestart.

De heilige Jozef, beschermheilige van huis en haard krijgt vaak een respectloze behandeling. Beeldjes van de heilige Jozef worden sinds de crisis van 2008 in de tuin begraven om een voorspoedige verkoop van het huis af te dwingen. Ondanks deze vreemde traditie voelde iedereen zich vanaf het begin van de rit zeer gezegend.

We reden door het Peellandschap, eerst langs de Maas, daarna langs maisvelden, stukjes bos, aardappelvelden, hier en daar wat korenvelden en nog veel meer gewassen. In het begin was het bewolkt maar gelukkig niet koud.

Binnen een uur na de start vielen er wat druppels waardoor sommige leden noodgedwongen het ritueel konden uitvoeren om de kap te sluiten. In Someren, waar het goed toeven was in de zon op het terras langs het Wilhelminaplein, kon vervolgens binnen van de lunch worden genoten. Goede vondst van de ritmeester want men had hier tevens de gelegenheid wat af te koelen van de inmiddels hoge temperaturen.

Een uitstekende lunch in Hotel Centraal met een compliment voor de kok voor zijn waanzinnig lekkere gehaktballetjes.

Na de lunch voerde rit ons naar het Boerenbondmuseum waar permanente en wisselende tentoonstellingen te zien zijn over het leven aan het begin van de vorige eeuw.

Zomerevenement bezoek aan boerenbondmuseumOnderweg gestopt bij een veld met rabarber, want dat hadden wij nog nooit in zo’n grote hoeveelheid zien groeien. In het Boerenbondmuseum kregen we in kleine groepjes een rondleiding, erg leuk. Helaas was de tijd te kort om alles te zien, dus gaan wij zeker nog een keer terug en dan nemen we onze dochter mee. Natuurlijk nog snel wat spekjes voor haar gekocht in het snoepwinkeltje.

De route voerde vervolgens langs wederom prachtige locaties waarbij de combinatie van de oude Benz en het prachtige weer een mooi slotakkoord vormde van een leuke en gezellige dag.

Tegen 17.00 uur weer terug bij ‘t Pelgrimshuis waar we nog een drankje hebben gedronken op het terras.

Een dertigtal leden heeft nog van een heerlijk lopend buffet kunnen genieten. Al met al een dag waarop met veel plezier kan worden terug gekeken.

Het was weer een aangename rit en we verheugen ons alvast op de najaarsrit. Wij willen iedereen bedanken die deze dag heeft mogelijk gemaakt.