Drukbezochte nieuwjaarsreceptie

Tekst en foto’s: Eric Mark

Zaterdag 13 januari 2024

De nieuwjaarsreceptie van de MBCN vond dit jaar plaats op zaterdag 13 januari in het ‘Mercedes – walhalla’, tussen de pronkstukken van de Mercedes-Benz Ockhuisen collectie in Eemnes. De receptie zou oorspronkelijk weer worden gehouden bij dealer Hedin in Nieuwegein, maar die kon ons uiteindelijk geen gastvrijheid bieden en gelukkig kon Nico Ockhuisen dat wel. De stemming was geanimeerd, de opkomst met 200 personen overweldigend en de nabijgelegen carpoolplaats bood voldoende plaats om de ‘dagelijkse sterren’ te parkeren.

Zelfs mensen die er al geregeld rondlopen raakten opnieuw onder de indruk van de pracht verzameling! Het is bijna niet voor te stellen dat één man erin slaagde om zoveel  sublieme auto’s in zo’n unieke, vaak nog volledig originele, staat bijeen te brengen. Inmiddels is dat ‘wereldnieuws’, want bezoekers komen uit alle windstreken en ook het Mercedes-Museum uit Stuttgart was er recent opnieuw voor een geweldige fotoshoot van Nico’s 300SL Gullwing De reportage mogen we verwachten in de volgende uitgave van het Mercedes-Benz Classic magazine.

Voorzitter Rik Eelkman Rooda wenste eenieder behalve veel goeds voor 2024 ook een mooi klassiekerseizoen toe en kondigde alvast een meerdaagse buitenlandeis aan naar België/Ardennen in juni van dit jaar. Daarover later meer informatie in het clubblad. De aanwezigen hieven het glas en genoten van een uitstekend verzorgd bittergarnituur en van live muziek.

Ook Nico Ockhuisen als gastheer nam het woord. Hij vertelde over dit levenswerk en over hoe vaak hij wordt benaderd door mensen die graag hun gekoesterde Mercedes-Benz, uiteraard ook in perfecte staat, een mooi en warm ‘eeuwig leven’ toewensen in zijn Museum. Het blijkt dat er nog veel van dit soort auto’s op Nederlandse bodem staan.

Michaël Reuser van de Rijt, het clublid dat de laatste uitgave van De Zilverster van 2023 illustreerde, kreeg ook nog even de microfoon en sprak met verbazing en enthousiasme over wat hij hier allemaal aantrof en over de aansprekende samenstelling van de aanwezigen. Hij bood zowel de voorzitter als Nico een kunstwerkje aan dat zijn affiniteit met Mercedes onderstreepte, een gewaardeerd initiatief. Kenmerkend voor het succes van deze bijeenkomst was dat velen lang bleven, van de auto’s genoten en pas rond 17.00 uur voldaan huiswaarts keerden. Daaronder ook een verheugend aantal jongere leden. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!