Geschiedenis van de Club

“Toen wij uit Rotterdam vertrokken…”

In 1970 wordt te Rotterdam door vier enthousiaste Mercedes-Benz eigenaren de Mercedes-Benz 170 Club Nederland opgericht. Dit type auto is dan overigens al zestien jaar daarvoor uit de productie genomen.

ChassisIMG_3229GrootDe heren Van Stolk, Veenenbos (2x) en Willebrands staan aan de wieg van wat nu de bloeiende vereniging Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN) is geworden.

De zelfwerkzaamheid binnen de jonge vereniging is groot. Nieuwe leden worden door daadwerkelijk achterna rijden geworven en naar oude onderdelen wordt naarstig gespeurd. Dit laatste heeft ertoe geleid dat de club een eigen onderdelenmagazijn kreeg in Berkel en Rodenrijs. Naast de zorg voor onderdelen komen er enthousiaste leden die anderen willen helpen bij technische problemen en zo kent de club nu een groep van ± 15 leden die als “type specialist” hun kennis gratis ter beschikking van de leden willen stellen.

ChassisIMG_3230_GrootEen eigen clubblad “De Zilverster” verschijnt ook al spoedig. Het groeit uit tot een blad waarmee in onze dagen de club veel lof oogst vanwege haar prachtige vormgeving en altijd boeiende inhoud.

Vanaf de oprichting telde de club tot 1978 vier voorzitters waarvan Jan Veenenbos de eerste was. Daarna volgden Wim van Ginhoven, Nan Beers en Evert Temminck. Vanaf 1978 werd Jacques van Mackelenbergh voorzitter tot 2002. Daarna volgde weer een periode met enkele wisselingen en sinds februari 2013 is als voorzitter dhr. Bode aangetreden.

De club is nu sterk gegroeid en daarmee veel professioneler geworden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de communicatie. U kunt ons op diverse manieren bereiken. Uiteraard via ons contactformulier, maar ook via Facebook weten mensen ons te vinden. Maar wat niet veranderde is de zorg die u moet besteden aan een aankoop van een oldtimer en waar de MBCN u van advies kan zijn.