Najaaractiviteiten 2015

Het Najaarsevenement 2015 in Drenthe

We waren in het ‘Land van Bartje’

Tekst: Jan Poldervaart
Foto’s: Johan ter Keurs, Eric Mark en Jan Poldervaart

NajaarsevenementDe najaarsrit op zondag 20 september 2015 door het Drentse landschap heeft als titel meegekregen: ‘Het land van Bartje’.
Bartje zelf in zijn boerenkieltje hebben we niet gezien, maar het was mooi najaarsweer en dus konden we genieten van het fraaie landschap dat al enigszins de karakteristieke herfstkleuren toonde, veroorzaakt door het afnemende licht en de dalende temperatuur.

NajEv15 (74)GrWie een plaatselijk voorkomende zwerfkei heeft aangezien voor een hunebed, heeft tijdens de aardrijkskundeles niet goed opgelet. Hunebedden vind je namelijk niet in dit deel van Drenthe.

De eenvoudige doch voedzame lunch bij ‘Landgasthof Heester-Tenne’ in Laar, net over de grens in Duitsland, met hausgemachtes Brot en Suppe was een welkome onderbreking van de toerrit.

NajEv15 (71)GrQua aantal deelnemers komt het najaarsevenement niet in de top drie, maar de mooie mix van deelnemende Mercedes-Benz-modellen vormde wel een bewonderenswaardige aanblik voor de toeschouwers langs de route. Het overkomt je niet iedere dag dat er een 170 D uit 1952, een 300 SL ‘Vleugeldeur’ of een vervaarlijk grommende W 124 AMG passeert.

Na het voltooien van de rit was het aangenaam verpozen in ‘Café-Restaurant De MolenHoeve’ in Hoogeveen. Kortom: zeker weer een geslaagd evenement in de inmiddels rijke historie van de MBCN.