Negen dagen Wenen en Praag

Van 5 – 14 juni naar de mooiste steden van Europa

Geniet van de mooiste steden van Europa, ga mee met onze negendaagse reis naar Wenen en Praag!
Een reis met een bijzonder tintje: de heenreis kan namelijk comfortabel met de autoslaaptrein gemaakt worden. Niets voor Mercedes-Benz-rijders, hoor ik u zeggen, die zitten toch liever achter de ster? Natuurlijk is dat zo, maar uitgerust aankomen in het mooie Wenen is ook wat waard, en de terugreis mag u rijdend in uw Benz afleggen. Niet linea-recta, maar met twee overnachtingen; minder vermoeiend en bovendien gezellig!

Maandagavond 5 juni checken we in voor de autoslaaptrein van Düsseldorf naar Wenen.

Dinsdag 6 juni begint onze ontdekkingsreis door Wenen. In Schloss Schönbrunn waan je je in de tijd van Sisi, droom je weg en geniet je van het bijzonder rijk ingerichte paleis. Na dit bezoek slenteren wij via de sfeervolle wijk Spittelberg naar onder andere het Prater met het reuzenrad.

Woensdag 7 juni bent u vrij om de oude stad te bezoeken met zijn leuke hotspots, bijvoorbeeld de Spaanse rijschool, de boetiekjes, een koffiehuis met de beroemde Sachertorte en eethuisjes met de even befaamde wienerschnitzel; kortom, in Wenen verveel je je nooit. Voor leden die wat moeilijker lopen is er een hop-on-hop-off-bus die u overal heen brengt, terwijl de romantici onder ons
Wenen per rijtuig verkennen, een aanrader, zo’n tochtje met een Fiaker!

 

Donderdag 8 juni rijden we via een mooie route, gedeeltelijk langs de Donau, naar ons hotel in Praag, een rit van 285 km.
Vrijdag 9 juni bezichtigen we de stad Praag met o.a. de beroemde Karelsbrug, waar schilders, muzikanten en goochelaars hun kunsten vertonen. ‘s Middags maken we een boottocht over de Moldau.

Zaterdag 10 juni heeft u gelegenheid om zelfstandig nog een stukje Praag te ontdekken. Wij voorzien u natuurlijk van tips: een pilsje drinken in de Staré Mĕsto, de oude stad met het astronomisch uurwerk en ’s avonds door het ‘Gouden Straatje’ lopen bijvoorbeeld.

 

Zondag 11 juni maken we onder begeleiding van de Tsjechische Mercedes-Benz-club een tocht door het zuiden van Tsjechië. We overnachten in Pilsen, na Praag, de mooiste stad van Tsjechië.

Maandag 12 juni rijden we door het zuidoostelijke deel van Duitsland richting Coburg, waar we overnachten en waar we in de gelegenheid zijn om de beroemde Coburger Veste te bezoeken. Dinsdag 13 juni rijden we naar Winterberg in het wondermooie Sauerland met zijn pittoreske dorpjes.

Woensdag 14 juni nemen we afscheid van elkaar en gaat iedereen richting huis.

De prijs voor deze 9-daagse reis is € 985.- p.p., incl. 7 overnachtingen met ontbijt, 5 x diner/buffet, autoslaaptrein en diverse excursies. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de autoslaaptrein naar Wenen. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Wenen rijden, dan wordt de deelnameprijs verlaagd met € 150.- p.p.
Aanmelden en inlichtingen: Jan Verweij, 0653-31 85 74, evenementen@mbcn.nl.