Wereldrecord met W123’s geslaagd

Wereldrecord_w123Op 5 juni 2016 was er in Balkbrug een bijzondere file te aanschouwen. Op de parallelweg langs de provinciale weg N377 van Hasselt naar Coevorden was er tussen Balkbrug en Nieuwleusen een lange rij van Mercedes-Benz fameuze W123 serie te zien.

Deze rij old-timers waren bijeen geroepen op initiatief van Mercedes-Benz-specialist Autobedrijf Jansen uit Balkbrug, een bedrijf dat bij onze leden inmiddels een bekend bedrijf is, aangezien zij al een aantal keren gastheer zijn geweest voor door de MBCN georganiseerde evenementen. Zij deden dat omdat het in 2016 40 jaar geleden is dat de eerste W123 bij Mercedes-Benz van de productieband rolde. Volgens autobedrijf Jansen een belangrijk punt in de geschiedenis van zowel Mercedes als van hun bedrijf, iets waar op een ludieke wijze invulling aan gegeven moest worden.

Het oude wereldrecord van zoveel mogelijk dezelfde auto’s achter elkaar laten rijden was gevestigd in 2015 in Budapest, met 253 rijdende SMART’s. Er werden oproepen gedaan, onder andere ook door de MBCN, via websites, Facebook en meer, om zoveel mogelijk W123-bezitters te kunnen bereiken en hen aan te moedigen om naar Balkbrug te komen.

S6270039En dat lukte, want de W123-rijders kwamen niet alleen uit Nederland, maar uit landen als Duitsland, Engeland tot Portugal aan toe konden de klassiekers hun weg naar Overijssel vinden om zich aan te sluiten bij wat de langste rij rijdende auto’s ooit moest worden. BN-er Erik Hulzebosch deed verslag van dit evenement.

S6270016Uiteindelijk waren er 327 W123’s rond het terrein van Jansen verzameld en gingen 1 voor 1 rijden op de wegen rond het terrein, de rij was zelfs dusdanig lang, dat de eerste auto het terrein alweer opkwam, toen de laatste het terrein net verliet. De auto’s werden nauwkeurig geteld door notaris Bert Linde, die in de gaten hield of er aan alle strenge voorwaarden van het Guinness Book of World Records werd voldaan.

Uiteindelijk passeerden er 323 auto’s rechtmatig de finish, waarmee het nieuwe wereldrecord op naam van de W123 staat, met dank aan de gebroeders Jansen uit Balkbrug.

 

Hieronder ziet u een verslag door ‘Dedemsvaart in Beeld’
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=M2egCAJ1_dE[/embedyt]

Alida Ringenier van ‘Dedemsvaart in Beeld’ maakte een fotoreportage.