Toertocht voor bezitters van Mercedes-Benz én Trabant

Oost ontmoet West op 19 maart op de Veluwe

trabantWie kent de tekst van het Klein Orkest, ‘Over De Muur’ niet? ‘Waar mensen in Oost Berlijn wandelen langs vlaggen en vaandels en waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan. En iedereen werkt, hamers en sikkels, terwijl in paradepas de wacht wordt gewisseld. Veertig jaar socialisme, er is in die tijd veel bereikt. En dan West Berlijn: waar juist Mercedes en Cola nog steeds op het voetstuk staan. Waar neonreclames  lokken. Dat is nou veertig jaar vrijheid…’ 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rAR6XKHfXY0[/embedyt]

 

heukelum-006De Muur viel in 1989. Velen van ons herinneren zich vast nog de eerste Trabant die zich een weg baande van het Oosten naar het Westen. Op zondag 19 maart 2017 ontmoet Oost ‘opnieuw’ West. Dan vindt de door de Trabant Club Nederland en de Mercedes-Benz Club Nederland georganiseerde toer- en puzzeltocht (maximaal 70 kilometer) over de Veluwe plaats. Beide clubs nodigen u hiervoor, als bezitter en bestuurder van een Mercedes-Benz of Trabant, van harte voor uit!

Start in Hoog Soeren
Vanaf 9.30 uur staan de deuren van Charme Hotel Oranjeoord aan Hoog Soeren 134 ín Hoog Soeren voor u open. U wordt ontvangen met één kopje koffie of thee en een gebakje, aangeboden door de beide clubs. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Om 11.00 uur worden de motoren van alle bolides gestart en wordt begonnen aan het eerste deel van de toer- en puzzeltocht over de Veluwe. Het lunchbuffet staat voor ons klaar in Nunspeet, in de mooie brasserie van de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. Deze bestaat uit koffie, thee of (karne)melk, een wit kadet met achterham, een bruin kadet met jong belegen kaas, een wit puntje met een kroket en mosterd, mosterdcrème-soep, een Griekse salade en handfruit. Voor kinderen is er een kleiner buffet met waterlimonade. De lunch van 15 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen -tot en met 12 jaar- is voor eigen rekening. Deelname aan het buffet is geen verplichting, u kunt uw deelname aangeven via het aanmeldformulier op de site van de Trabant Club Nederland. Bij binnenkomst in Hoog Soeren dient u het bedrag voor het lunchbuffet te voldoen.

Prijsuitreiking
Na de dis start het tweede deel van de tocht. En u wordt uitgedaagd! Ken uw bolide én leer de omgeving kennen, het is tenslotte een toer- en puzzeltocht! U rijdt over prachtige wegen en door fraaie dorpen om vervolgens weer te eindigen bij het Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren. Om 16.00 uur maken we bekend wie er met de prijzen vandoor gaan. De prijzen worden ter beschikking gesteld door onder andere de Mercedes-Benz Club Nederland en de Golfbaan Het Rijk van Nunspeet. De drankjes zijn nu ook weer voor eigen rekening, maar het hotel biedt alle deelnemers er wel een klein hapje bij aan. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten. Wilt u blijven eten bij Charme Hotel Oranjeoord? Het hotel biedt een (speciaal voor dit gezelschap) driegangendiner aan voor 29,50 euro. U dient zich hier wel voor in te schrijven via sales@oranjeoord.nl. En natuurlijk is een overnachting ook mogelijk, neem dan contact op met het hotel via 055-519 1227.

dwi-109Meer informatie en aanmelden
Bij deelname ontvangt u een speciaal rallybord van deze ‘ontmoeting’ op 19 maart in Hoog Soeren. Er wordt alleen op verharde wegen gereden. Bij het hotel in Hoog Soeren kunt u goed parkeren. Wilt u deelnemen aan deze bijzondere rit ‘socialisme versus kapitalisme’? Kennismaken met nog meer autoliefhebbers? Elkaars auto’s bekijken? Meldt u dan aan via www.trabantclubnederland.nl. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Arjan Eiland of Debby van Wijngaarden, trotse bezitters van twee Trabants én een Mercedes-Benz en al jaren lid van de Trabant Club Nederland. Zij zijn bereikbaar op 055 – 366 4006.

Over de Trabant
algemeen-064De Trabant: in 1958 begon men in Zwickau aan de productie van deze ‘volkswagen’. De wagen heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabants geproduceerd. De Oost-Duitse burger moest er zeker tien jaar op wachten. Het werd een felbegeerde, trouwe kameraad en symbool voor soberheid en vooruitgang. De Trabant Club Nederland is opgericht op 18 januari 1996 en zet zich in voor het behoud en uitbreiden van het Trabantbestand in Nederland.

Over Mercedes-Benz
Benz was het merk waaronder Carl Benz auto’s bouwde. Benz was de eerste autoproducent ter wereld en bouwde zijn eerste voertuig al in 1885. Hij patenteerde zijn motorwagen in 1886 en deed zijn eerste officiële proefrit door Mannheim in juli van dat jaar. Benz’ vrouw Bertha was wellicht de eerste persoon ter wereld die een echt autoritje maakte, toen ze van Mannheim naar Pforzheim reed in 1888. Mercedes komt voort uit Daimler, een Duits automerk, opgericht door Gottlieb Daimler, die tussen 1886 en 1900 auto’s bouwde. Daarna bleef de Daimler Motoren Gesellschaft wel bestaan, maar produceerde haar auto’s onder de merknaam Mercedes. De naam hiervan is geïnspireerd door Mercédès Jellinek, de dochter van de Oostenrijks-Hongaarse consul Emil Jellinek, één van de eerste grote klanten van DMG die in 1900 36 auto’s bestelde met een gezamenlijke waarde van 550.000 Duitse Marken.
De driepuntige ster, omsloten door een cirkel die Mercedes als beeldmerk voert, is in 1909 als zodanig gedeponeerd en siert sinds 1910 bij veel (maar niet alle) Mercedessen de radiateur. De Mercedes-Benz Club Nederland is een -vrijwel voor alle types Mercedes-Benz- opengestelde vereniging. Het is de enige Mercedes-Benz club in Nederland die de officiële fabriekserkenning geniet.

Een uitgebreide versie van de geschiedenis van Mercedes-Benz vindt u op deze site onder de geschiedenis van Mercedes-Benz.